| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,623,741 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,297,832 |
بررسی تأثیر کفیران بر کیفیت و ماندگاری نان حجیم | ||
| نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
| مقاله 7، دوره 5، شماره 4 - شماره پیاپی 18، اسفند 1392، صفحه 53-66 اصل مقاله (384.34 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| چکیده | ||
| کفیران یک اگزوپلیساکارید میکروبی است که توسط اسیدلاکتیک باکتریها و قارچها در طول دوره رشد، تولید میشود. در این تحقیق کشت دانه کفیر و استخراج کفیران از آن، انجام شد. کفیران در سطوح 1%، 2% و 3% (وزنی/وزنی) به آرد گندم افزوده و اثرات آن بر ویژگیهای کیفی و انبارداری نان حجیم با استفاده از طرح کاملاً تصادفی بررسی شد. بیاتی، انبارداری و حجم نان ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از روش تجزیه واریانس، و مقایسه میانگین دادهها توسط آزمون دانکن، با استفاده از نرم افزار SPSS در سطح احتمال 05/0 انجام شد. نتایج آزمونهای فیزیکوشیمیایی گندم و آرد مورد مطالعه نشان داد که گندم وزن هکتولیتر، جذب آب، بازدهی آرد و عدد فالینگ بالا و در مقابل، سختی، وزن هزار دانه، گلوتن مرطوب، رطوبت، پروتئین، شاخص زلنی و عدد ته نشینی پایینی دارد. نتایج آزمون بافت سنجی، نشان داد با افزودن کفیران (1%، 2%، 3%)، بیاتی مغز نان به طور معنیداری (05/0p<) کاهش یافت. همچنین، نمونههای حاوی کفیران نسبت به نمونه شاهد روند بیاتی کندتری داشته به طوری که تیمار 3% کفیران و نمونه شاهد، به ترتیب، کمترین و بیشترین میزان بیاتی را نشان دادند. نتایج اندازهگیری ویژگیهای تکنولوژیکی نشان داد که با افزایش سطوح کفیران، درصد افت پخت نسبت به نمونه شاهد به طور معنیداری (05/0p<) کاهش یافت. در ارتباط با حجم نانها مشخص شد افزودن کفیران، باعث افزایش معنیداری (05/0p<) در حجم نمونههای نان شد، گرچه تغییرات حجم ویژه نانها معنیدار (05/0p<) نبود. نتایج حاصل از آزمونهای حسی نان نشان داد سطح مطلوب از نظر کیفی، سطح 3% کفیران بود. افزودن کفیران عمر انبارداری نانها را افزایش داده، چنان که عمر انبارداری تیمار 3 درصد نسبت به نمونه شاهد، 7 روز بیشتر بود. بنابراین کفیران را میتوان جهت افزایش کیفیت و عمر انبارداری نانهای حجیم در صنایع پخت مورد استفاده قرار داد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| دانه کفیر؛ کفیران؛ گندم ضعیف؛ کیفیت نان حجیم؛ عمر انبارداری | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 528 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 882 |
||