تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,287 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,919 |
مدلسازی ریاضی و محاسبهی ضریب نفوذ موثر در فرآیند خشک کردن لایهی نازک برشهای میوهی کامکوات | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 5، دوره 4، شماره 2 - شماره پیاپی 12، شهریور 1391، صفحه 47-56 اصل مقاله (344.6 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
در مطالعهای که بر روی سینتیک خشک کردن برشهای میوهی کامکوات در دماهای 60، 70 و 80 درجهی سانتیگراد با ایجاد برشهای نازکی با ضخامتهای 3، 5 و 7 میلیمتر انجام شد، مقدار ضریب نفوذ موثر رطوبت با استفاده از قانون دوم فیک، محاسبه و فرآیند خشک کردن به وسیلهی معادلات ریاضی مختلف، مدلسازی گردید. نتایج، نشان داد که با افزایش دما و ضخامت، ضریب نفوذ موثر افزایش یافت. بهترین مدل ریاضی که بهترین برازش را از دادههای خشک کردن میوهی کامکوات داشت با بالاترین ضریب تبیین(R2) و پایینترین مقادیر برای میانگین نسبی درصد انحراف (MRPD)، مجذور میانگین مربعات خطا (RMSE) و مربع کای کاهش یافته (χ2)انتخاب شد. مدل منتخب که برازش مناسبی نسبت به سایر مدلهای مورد مطالعه ارائه کرد، مدل میدلی بود. | ||
کلیدواژهها | ||
مدلسازی ریاضی؛ خشک کردن؛ کامکوات؛ ضریب نفوذ | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 239 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 621 |