تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,424,845 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,450,275 |
تعیین برخی خواص فیزیکی پسته و مغز آن (رقم احمد آقایی) | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 11، دوره 4، شماره 3 - شماره پیاپی 13، آذر 1391، صفحه 91-100 اصل مقاله (345.71 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
اطلاع از خواص فیزیکی میوهها در طراحی و بهینهسازی سیستمهای مرتبط با تولید و فرآوری آنها، لازم و ضروری است. در این تحقیق، تعدادی از خواص هندسی(طول، عرض، ضخامت، قطر متوسط هندسی، قطر متوسط حسابی و مساحت سطح رویه)، خواص ثقلی(جرم، دانسیتهی واقعی، دانسیتهی توده و تخلخل) و خواص اصطکاکی و آیرودینامیکی(ضریب اصطکاک ایستایی و سرعت حد) پستهی رقم احمد آقایی و مغز آن در پنج سطح رطوبتی 6/4، 35/12، 1/20، 85/27 و 6/35 درصد بر پایهی تر اندازهگیری و محاسبه شد. اثر رطوبت بر طول، عرض، ضخامت، قطر متوسط هندسی و قطر متوسط حسابی، مساحت سطح رویهی پسته به صورت غیرخطی و برای مغز خطی بود. با افزایش رطوبت، خواص ثقلی شامل جرم، دانسیتهی واقعی و دانسیتهی توده به صورت خطی افزایش پیدا کرد. این در حالی بود که تخلخل به صورت خطی با افزایش رطوبت در پسته و مغز کاهش پیدا کرد. بیشترین ضریب اصطکاک استاتیکی برای پسته و مغز برای چوب و کمترین آن برای آهن گالوانیزه به دست آمد. سرعت حد پسته و مغز آن با افزایش سطح رطوبت به طور خطی افزایش پیدا کرد و در محدوده 6/11- 59/10متر بر ثانیه برای پسته و 8/10 – 16/9 متر بر ثانیه برای مغز قرار گرفت. | ||
کلیدواژهها | ||
پسته؛ خواص ثقلی؛ خواص فیزیکی؛ خواص هندسی؛ ضریب اصطکاک استاتیکی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 310 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 969 |