تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,188 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,846 |
بررسی روشهای پوستگیری سورگوم دانهای و امکان استفاده از آرد سورگوم در تهیهی نان | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 6، دوره 4، شماره 4 - شماره پیاپی 14، اسفند 1391، صفحه 43-51 اصل مقاله (205.28 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
به منظور تعیین روشهای استفاده از سورگوم دانهای در صنایع غذایی، این پروژه با هدف دستیابی به روشهای مناسب پوستگیری و تهیهی آرد و بررسی تاثیر آرد سورگوم بر کیفیت خمیر و کیفیت حسی نان حاصل از آن، انجام شد. ابتدا با استفاده از دو روش مرطوب و خشک، پوستگیری انجام و درصد دانه های شکسته و خاکستر دانه، اندازه گیری شد. در مرحلهی دوم نیز مخلوط آرد سورگوم : گندم به نسبت های 90:10، 85:15، 80:20 و 50:50 تهیه و خصوصیات خمیرسنجی، آزمون پخت و خصوصیات حسی مورد نظر در قالب روش آماری کاملاً تصادفی با 3 تکرار ارزیابی گردید. نتیجه، نشان داد که پوستگیری به روش مرطوب به دلیل مخلوط شدن بیش از حد پوسته و بلغور سورگوم و کیفیت پایین آرد تولیدی، نمیتواند در تهیهی آرد مناسب برای پخت نان استفاده شود. در روش خشک با توجه به مقدار خاکستر دانه و همچنین مقدار دانههای شکسته، استفاده از پوستگیر با استوانه عمودی مضرس با سیستم هوادهی و 360 ثانیه فرآورش بهترین تیمار بود. بررسی نتایج حاکی از آن بود که از نظر خصوصیات خمیرسنجی و آزمون پخت استفاده از نسبت 90:10 درصد آرد سورگوم: گندم تغییر معنیداری (سطح 5 درصد) در کیفیت نان تولیدی ایجاد نمینماید، ولی نسبت 85:15 به طور معنیداری باعث کاهش کیفیت نان تولیدی میشود. با توجه به امکان جایگزینی آرد سورگوم تا سطح 10 درصد با آرد گندم و امکان بهبود کیفیت نان مخلوط در سطوح بالاتر با استفاده از افزودنیها و یا اصلاح و بهینهسازی روشهای تهیهی خمیر، تولید نان با آرد مخلوط سورگوم به عنوان یک محصول جدید و به منظور ایجاد تنوع در نان و محصولات مشابه توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
سورگوم؛ آرد سورگوم؛ پوستگیری؛ نان | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 348 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 217 |