| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,572,240 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,273,075 |
بررسی تأثیر تعداد سلول سوماتیک بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی پنیر گوسفندی | ||
| نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
| مقاله 8، دوره 3، شماره 3 - شماره پیاپی 9، آذر 1390، صفحه 71-77 اصل مقاله (114.65 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| چکیده | ||
| در این مطالعه، اثر تعداد سلولهای سوماتیک پایین (کم تر از 300000 سلول در میلی لیتر) و بالا (بیشتر از 1200000 سلول در میلی لیتر)، مقدار استارتر (1 تا 3 %) و زمان رسیدن (1 تا 120 روز) بر خصوصیات شیمیایی (درصد کل مواد جامد، پروتئین، pH، نمک و چربی) پنیر تهیه شده از شیر گوسفندی بررسی شد. نتایج، نشان داد که در پنیر تولید شده از شیر با تعداد سلولهای سوماتیک بالا، مادهی خشک، pH، چربی و پروتئین به طور معنیداری کاهش یافت اما نمک افزایش داشت. همچنین در طی دورهی نگه داری این پنیر، ویژگیهای شیمیایی (پروتئین، pH، مادهی خشک و چربی) به طور معنیداری کاهش یافت. میزان استارتر نیز با مقدار پروتئین پنیر رابطهی معکوس داشت. | ||
| کلیدواژهها | ||
| پنیر؛ شیر گوسفند؛ تعداد سلولهای سوماتیک؛ بافت؛ استارتر | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 322 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 310 |
||