تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,326 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,940 |
بررسی اثر اختلاط آرد جو بدون پوشینه با آرد گندم بر خصوصیّات حسّی و تغذیهای نان بربرى | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 1، دوره 2، شماره 2 - شماره پیاپی 5، آذر 1389، صفحه 1-11 اصل مقاله (896.66 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
اکثر نانهای تولیدی کشور از کیفیت پایین تغذیهای و ارگانولپتیکی برخوردار هستند و میزان اسید فیتیک که یک مادهی ضد تغذیهای میباشد در آنها بالامیباشد. اسید فیتیک میزان جذب و زیست فراهمى اکثر عناصر حیاتى و ترکیبات مغذى مانند کربوهیدرات ها، پروتئینها و چربىها را مختل ساخته و موجبات سوءتغذیه و کمخونى ناشى از فقر آهن را فراهم مىسازد. این تحقیق، با هدف اختلاط آرد گندم با آرد جو بدون پوشینه به منظور کاهش اسید فیتیک، افزایش فیبر و ارزش تغذیهاى نان انجام پذیرفت. بدین منظور، آرد گندم 82 % استخراج با آرد جو بدون پوشینه که در دو مش مختلف، 40(µ475) و 50 (µ 300) تهیه شده بود به میزان 0، 10 و 20 % ترکیب گردید و پس از پخت نان میزان اسید فیتیک و آهن باند شده توسط اسید فیتیک، فیبر و خصوصیّات حسّی نانهاى حاصل اندازه گیری و با نمونهی شاهد (نمونهی تهیه شده با آرد گندم) مقایسه گردید. نتایج، نشان داد افزودن آرد جو بدون پوشینه به نان گندم بدون لطمه بر خواص کیفى نان، سبب مىشود که اسید فیتیک و همچنین آهن باند شده توسط اسید فیتیک به ترتیب در بهترین نمونه (نمونهی تهیه شده از 20 % آرد جو بدون پوشینه مش 50) به میزان 3/20 و 44/59 درصد کاهش یابد. همچنین این اختلاط، افزایش فیبر و بهبود خصوصیّات حسّی را در بر داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید فیتیک؛ جو بدون پوشینه؛ نان؛ فیبر؛ آهن | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 374 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,385 |