تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,228 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,890 |
بررسی عوامل موثر بر ماندگاری ریزکپسولهای حاصل از ریزپوشانی لیمونن توسط پروتئین آب پنیر تغلیظ شده | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 6، دوره 2، شماره 3 - شماره پیاپی 6، اسفند 1389، صفحه 45-52 اصل مقاله (266.91 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
در این تحقیق، تأثیر غلظت ماده دیواره، زمان همگنسازی امولسیونهای تازه وخصوصیات امولسیونهای بازسازی شده بر ماندگاری ریزکپسولهای حاصل از ریزپوشانی، مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور سوسپانسیونهای کلوئیدی با غلظتهای 10، 15 و 20 درصد پروتئین آب پنیر تغلیظ شده به عنوان مادهی دیواره و لیمونن به عنوان هسته در آب (امولسیون روغن در آب) تهیه گردید. سپس با کمک هموژنایزر و در زمانهای همگنسازی 3 ، 6 و 9 دقیقه، سوسپانسیونهای کلوئیدی تبدیل به امولسیون گردیدند. این امولسیونها با استفاده از فرایند خشک کردن پاششی ریزپوشانی گردیده و ویژگیهای آنها نظیر اندازه ذرات، مورد بررسی قرار گرفت. سپس به منظور بررسی پایداری و ثبات دیوارهها و تعیین سرعت رهایش لیمونن، ریز کپسولهای تهیه شده به مدت 6 هفته در دمای اتاق نگهداری شدند. نتایج، نشان داد با افزایش غلظت مادهی دیواره و زمان هموژنیزاسیون امولسیونهای تازه، سرعت رهایش لیمونن کاهش مییابد. همچنین بررسی امولسیونهای بازسازی شده نیز نشان داد سرعت رهایش لیمونن با افزایش اندازهی ذرات امولسیونها کاهش مییابد. | ||
کلیدواژهها | ||
امولسیونهای بازسازی شده؛ ریزپوشانی؛ لیمونن؛ پروتئین آب پنیر تغلیظ شده | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 338 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 242 |