تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,556,754 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,728,507 |
بررسی اثر محتوای رطوبتی بر شاخصهای فیزیکوشیمیایی دو رقم عدس کشت شده در ایران (Lens culinaris Medik) | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 6، دوره 1، شماره 1، خرداد 1388، صفحه 63-78 اصل مقاله (3.67 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
در این بررسی ، ویژگیهای فیزیکی و تغذیه ای دو رقم عدس (قرمز و سبز) کشت شده در ایران تعیین شد. شاخصهای فیزیکی از قبیل ابعاد محوری ، قطر متوسط هندسی و حسابی ، کرویت ، مساحت رویه ، دانسیته ی توده ، دانسیته ی حقیقی ، تخلخل ، زاویه ی انبوهش و ضرایب اصطکاک ایستایی بر سطوح مختلف در محدوده ی رطوبتی 1/21-5/9% (بر پایه تر) برای هر دو رقم ارزیابی شد. همچنین ، شاخصهای تغذیه ای شامل میزان خاکستر، پروتئین خام ، روغن ، نشاسته و بعضی از مواد معدنی مانند پتاسیم ، فسفر، کلسیم ، منیزیم ، سدیم ، منگنز ، آهن ، روی و مس مورد بررسی قرار گرفت. مطالعه ی حاضر نشان میدهد که دو رقم مورد بررسی در بسیاری از شاخص های اندازه گیری شده ، تفاوت معنیداری دارند. این اختلاف را میتوان به تفاوت در نوع رقم ، شرایط محیطی و رشد نسبت داد. از اینرو، تعیین ویژگیهای فیزیکی و تغذیهای عدس در طراحی بسیاری از ماشینها و دستگاههای فرآوری آن ضرورت دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
خصوصیات فیزیکی؛ خصوصیات تغذیهای؛ ترکیب شیمیایی؛ عدس | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 192 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 149 |