| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,580,149 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,276,699 |
بررسی اثر محتوای رطوبتی بر شاخصهای فیزیکوشیمیایی دو رقم عدس کشت شده در ایران (Lens culinaris Medik) | ||
| نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
| مقاله 6، دوره 1، شماره 1، خرداد 1388، صفحه 63-78 اصل مقاله (3.67 M) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| چکیده | ||
| در این بررسی ، ویژگیهای فیزیکی و تغذیه ای دو رقم عدس (قرمز و سبز) کشت شده در ایران تعیین شد. شاخصهای فیزیکی از قبیل ابعاد محوری ، قطر متوسط هندسی و حسابی ، کرویت ، مساحت رویه ، دانسیته ی توده ، دانسیته ی حقیقی ، تخلخل ، زاویه ی انبوهش و ضرایب اصطکاک ایستایی بر سطوح مختلف در محدوده ی رطوبتی 1/21-5/9% (بر پایه تر) برای هر دو رقم ارزیابی شد. همچنین ، شاخصهای تغذیه ای شامل میزان خاکستر، پروتئین خام ، روغن ، نشاسته و بعضی از مواد معدنی مانند پتاسیم ، فسفر، کلسیم ، منیزیم ، سدیم ، منگنز ، آهن ، روی و مس مورد بررسی قرار گرفت. مطالعه ی حاضر نشان میدهد که دو رقم مورد بررسی در بسیاری از شاخص های اندازه گیری شده ، تفاوت معنیداری دارند. این اختلاف را میتوان به تفاوت در نوع رقم ، شرایط محیطی و رشد نسبت داد. از اینرو، تعیین ویژگیهای فیزیکی و تغذیهای عدس در طراحی بسیاری از ماشینها و دستگاههای فرآوری آن ضرورت دارد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| خصوصیات فیزیکی؛ خصوصیات تغذیهای؛ ترکیب شیمیایی؛ عدس | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 198 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 150 |
||