تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,214 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,886 |
مطالعه اثر آنتی اکسیدانی عصاره اتانولی کنجاله زیتون بر پایداری اکسایشی روغن سویا در مقایسه با برخی آنتی اکسیدان های شیمیایی | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 2، دوره 8، شماره 3 - شماره پیاپی 29، آذر 1395، صفحه 15-23 اصل مقاله (508.1 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
زهره موجرلو* ؛ امیر حسین الهامی راد؛ علی نجفی | ||
چکیده | ||
اکسایش لیپیدها از مشکلات اصلی در نگهداری و بکارگیری روغنها و چربیهای خوراکی میباشد. یکی از موثرترین راههای به تاخیر انداختن اکسایش، بکارگیری آنتیاکسیدانها میباشد. ثابت شده است که افزودن آنتیاکسیدانهای شیمیایی میتواند باعث ایجاد جهش و یا سرطان گردد. بنابراین، بسیاری از گیاهان، که منبع عالی از ترکیبات فنلی طبیعی هستند و گزارش شده که عصاره فنلی آنها دارای فعالیت آنتیاکسیدانی قوی می باشد میتوانند به عنوان جایگزین مناسبی جهت پایداری اکسایشی استفاده شوند. در این پژوهش ابتدا عصارهگیری از کنجاله زیتون با استفاده از اتانول انجام گرفت و ترکیبات فنولی کل موجود در عصاره تعیین گردید، سپس اثرات آنتیاکسیدانی عصاره کنجاله زیتون در غلظتهای مختلف (0، 50، 100، 150، 200، 250، 300، 350 و 400 پیپیام) و همچنین آنتیاکسیدانهای شیمیایی BHT و BHA ) با غلظت ppm 75)، بر پایداری اکسایشی روغن سویا در طول دوره نگهداری به مدت 4 هفته از طریق سنجش اندیس پراکسید، آنیزیدین، توتوکس و زمان مقاومت به اکسایش بررسی شد. نتایج این تحقیق نشان داد که در بین غلظتهای تحت بررسی عصاره کنجاله زیتون، غلظت ppm 150 دارای بیشترین فعالیت آنتیاکسیدانی بوده و موثرترین سطح غلظتی عصاره بر پایداری اکسایشی روغن سویا تعیین گردید. همچنین نتایج این تحقیق نشان داد که غلظت بهینه ppm150 عصاره، نسبت به آنتیاکسیدانهای BHT و BHA فعالیت آنتیاکسیدانی بیشتری را دارا بود. بنابراین روغن سویا حاوی عصاره کنجاله زیتون میتواند به عنوان یک غذای جدید و سالم استفاده شده و علاوه بر این، از کنجاله زیتون به عنوان یک ضایعات استفاده بهینه میشود. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 601 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,297 |