تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,450,351 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,466,852 |
تاثیر عصاره گیاه آلوئه ورا بر روی فاکتورهای رشد و بازماندگی ماهی اسکار (Astronatus ocellatus) | ||
مجله علوم تکثیر و ابزی پروری | ||
مقاله 5، دوره 1، شماره 1، اسفند 1392، صفحه 55-66 اصل مقاله (194.05 K) | ||
نویسندگان | ||
محمد علی سعیدی* 1؛ بهنام سلیمی2؛ نوشین محمودی1؛ سحر جلیلی3 | ||
1واحد خوزستان | ||
2واحد سنندج | ||
3واحد آبادان | ||
چکیده | ||
تامین نیازهای تغذیه ای ماهیان یکی از ارکان مهم در موفقیتآمیز بودن روند پرورش و نگهداری ماهیان میباشد. بسیاری از جیرههای غذایی مصنوعی مورد استفاده در آبزیان به علت مشکلاتی که در کیفیت اولیه مواد خام و یا تاثیرات مضر مراحل فرآوری غذا بر روی ترکیبات آن می گذارد تأمینکننده نیازهای تغذیه ای ماهیان نمی باشد لذا استفاده از مکمل های غذایی در بسیاری موارد امری اجتناب ناپذیر است. ژل آلوئه ورا با داشتن ترکیبات مفیدی مانند هشت آمینو اسید ضروری ، مونوساکارید و پلی ساکاریدها، ویتامین های C، 12B، 6B، 2B، 1B، AوE و مواد معدنی می توان به عنوان یک مکمل با ارزش و طبیعی در جیره غذایی آبزیان استفاده نمود.در این تحقیق اثر تجویز خوراکی عصاره خام گیاه آلوئه ورا در ماهی اسکار (Astronotus ocellatus) با میانگین وزنی 56/2 ± 57/17 گرم مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور 54 عدد ماهی در سه تیمار هر کدام با 3 تکرار منظور گردید، در این تحقیق دو تیمار شامل غلظتهای 2 و 5 درصد عصاره خام گیاه آلوئه ورا با خوراک سایز 8/0 میلی متر شرکت بیومار مخصوص ماهیان گوشتخوار مخلوط شده و ماهیها به مدت 60 روز با این خوراک تغذیه گردیدند. تیمار شاهد با خوراک فاقد عصاره آلوئه ورا تغذیه شدند. نتایج مشخص کرد که تجویز میزان 5% عصاره گیاه آلوئه ورا باعث افزایش معنی داری در افزایش وزن، ضریب رشد ویژه و ضریب چاقی و کاهش ضریب تبدیل غذایی به نسبت تیمار حاوی 2% آلوئه ورا و تیمار شاهد میگردد (05/0 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 382 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 300 |