تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,550,846 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,703,808 |
تأثیر شکل فیزیکی جیره به صورت پلت و آردی برعملکرد دو سویه گوشتی آرین و راس | ||
فصلنامه زیست شناسی جانوری | ||
مقاله 4، دوره 2، شماره 4، مرداد 1389 اصل مقاله (229.08 K) | ||
نویسندگان | ||
ساسان خجسته شلمانی1؛ مصطفی تاتینا2 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آستارا، گروه علوم دامی، آستارا، ایران | ||
2دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آستارا، گروه شیلات، آستارا، ایران | ||
چکیده | ||
خوراک های طیور به سه شکل عمده پلت شده، کرامبل و آردی مصرف می شوند. این مطالعه به منظور بررسی تأثیر شکل فیزیکی جیره (پلت و آردی) بر عملکرد جوجه های گوشتی آرین و راس در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل (2 سویه andtimes; 2 جنس andtimes;2 شکل فیزیکی جیره) به مدت 49 روز اجرا شد. صفات مورد اندازه گیری شامل اضافه وزن بدن، مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذا، درصد تلفات، درصد چربی محوطه ی بطنی، درصد بازده لاشه و درصد یکنواختی وزن گله بودند. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که دو سویه آرین و راس از نظر اضافه وزن نسبت به هم برتری ندارند، علی رغم این موضوع مصرف خوراک در سویه آرین بیشتر از راس می باشد در نتیجه ضریب تبدیل غذا در سویه راس بهتر از آرین شد. در کنار این صفات عملکرد بهتر راس از نظر درصد تلفات و درصد چربی محوطه ی بطنی باعث توصیه ی پرورش سویه راس نسبت به آرین می شود. همچنین به دلیل حصول عملکرد بیشتر جیره ی پلت نسبت به آردی از قبیل مصرف خوراک بیشتر، اضافه وزن بیشتر و ضریب تبدیل بهتر، استفاده از جیره ی پلت شده نسبت به جیره ی آردی در دو سویه آرین و راس توصیه می شود. | ||
کلیدواژهها | ||
پلت؛ آردی؛ جوجه های گوشتی؛ آرین؛ راس | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 438 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,849 |