تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,521 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,329 |
اثر اسانس گل میخک بر بیهوشی ماهی گوپی ماده (Poecilia reticulata) | ||
فصلنامه زیست شناسی جانوری | ||
مقاله 3، دوره 4، شماره 4، مرداد 1391 اصل مقاله (160.23 K) | ||
نویسندگان | ||
محسن تجری1؛ عظیم عظیمی2؛ حامد کلنگی میاندره2؛ رضا ایزی1؛ عزت اله شریف زاده3 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرگز، گروه شیلات، بندرگز، ایران | ||
2دانشگاه گلستان، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گروه شیلات، گرگان، ایران | ||
3انشگاه آزاد اسلامی واحد بندرگز، گروه شیلات، بندرگز، ایران | ||
چکیده | ||
در این تحقیق، اثر غلظت و مدت زمان بیهوشی و بازگشت از بیهوشی اسانس گل میخک با غلظت های 50، 100، 150 و 200 میلی گرم در لیتر روی ماهی گوپی ماده بررسی شد. تعداد 5 قطعه ماهی گوپی با وزن زیر یک گرم برای هر غلظت در نظر گرفته شد. پس از آماده سازی غلظت های اسانس آویشن شیرازی در ظرف، ماهیان به صورت انفرادی به ظرف حاوی محلول بیهوشی منتقل و زمان از دست دادن تعادل و زمان ایجاد بیهوشی ثبت شد. سپس ماهیان از ظرف حاوی محلول بیهوشی به ظرف حاوی آب تمیز منتقل و زمان بازگشت تعادل و زمان بازگشت واکنش به محرک خارجی توسط زمان سنج اندازه گیری شد.نتایج نشان داد که با افزایش غلظت ماده بیهوش کننده، مراحل بیهوشی سریعتر و مراحل بازگشت از بیهوشی کندتر اتفاق می افتد بطوری که در غلظت های 150 و 200 میلی گرم در لیتر اسانس گل میخک، ماهیان گوپی در مدت کمتر از یک دقیقه بیهوش شدند و مرحله بازگشت از بیهوشی آنها در آب تمیز نسبت به غلظت های 50 و 100 میلی گرم در لیتر آهسته تر رخ داد. | ||
کلیدواژهها | ||
بیهوشی؛ اسانس گل میخک؛ ماهی گوپی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 448 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 347 |