تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,269 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,905 |
بررسی فعالیت آنزیم های هضمی، آمیلاز وآلکالین فسفاتاز، در لارو ماهی سفید تغذیه شده از ناپلی آرتمیا | ||
فصلنامه زیست شناسی جانوری | ||
مقاله 3، دوره 5، شماره 2، بهمن 1391 اصل مقاله (296.13 K) | ||
نویسندگان | ||
فاطمه حسن تبار1؛ حسین اورجی1؛ ابوالقاسم اسماعیلی1؛ سیده صدیقه بابایی2 | ||
1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دانشکده علوم دامی و شیلات، ساری، ایران | ||
2دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران | ||
چکیده | ||
هدف از این آزمایشتعیین نرخ رشد، بازماندگی و فعالیت آنزیم های هضمی (آمیلاز وآلکالین فسفاتاز) لارو ماهی سفید تغذیه شده با ناپلی آرتمیا می باشد. آزمایش در مخازن شیشه ای 115 لیتری حاوی 7000قطعه لارو ماهیسفید با میانگین وزن اولیه 3/5 میلی گرم (2روز بعد از هچ ) انجام شد.جهت سنجش آنزیمینمونه برداری از لارو ها بصورت تصادفی در روزهای 2، 3، 5، 6 ،8 ،10 ،15 ،21 ،25 و 30 انجام گرفت. نتایج نشان دادند که ذخیره سازی لارو در تراکم بالاکارایی رشد را کاهش می دهد اما تأثیر قابل ملاحظه ایی بر روی نرخ بازماندگی لارونداشت.در تحقیق حاضر از روز 23-30 افزایش واضحی در فعالیت آنزیم آمیلاز مشاهده شد بطوری که بیشترین فعالیت آمیلاز در روز 30 بعد از هچ مشاهده شد. محتوای بالای گلیکوژن و کربوهیدرات در غذای زنده ممکن است سنتز و ترشح آمیلاز را تحریک کند.یک پیک فعالیت زود هنگام در فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز در روز 8 بعد ار تفریخ مشاهده شد که نشان دهنده روند بلوغ روده در لارو ماهی سفید می باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
لارو ماهی سفید؛ آنزیم هضمی؛ آمیلاز؛ آلکالین فسفاتاز | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 907 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 267 |