| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,603,435 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,287,768 |
اثرات اوره و سطح انرژی جیره بر عملکرد، برخی صفات کیفی تخممرغ و فراسنجههایی خونی مرغهای تخمگذار | ||
| پژوهش های بالینی دامپزشکی | ||
| مقاله 2، دوره 7، شماره 1، شهریور 1395، صفحه 11-23 اصل مقاله (883.25 K) | ||
| نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
| نویسنده | ||
| علی نوبخت* | ||
| دانشگاه آزاد مراغه | ||
| چکیده | ||
| این آزمایش جهت مطالعه اثر استفاده جیرهای از اوره با سطوح مختلف انرژی بر عملکرد، برخی از صفات تخممرغ و فراسنجههای خونی مرغهای تخمگذار انجام گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل 2× 3 شامل دو سطح انرژی قابل متابولیسم (2800 و 2900 کیلوکالری بر کیلوگرم) و سه سطح اوره (صفر، 25/0 و 5/0 درصد) و در قالب طرح کاملاً تصادفی با تعداد 288 قطعه مرغ تخمگذار سویه های- لاین W36 از سن 35 تا 46 هفتگی در 6 تیمار آزمایشی و 4 تکرار (12 قطعه مرغ در هر تکرار) انجام گردید. در استفاده از جیره با 2900 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی قابل متابولیسم، درصد تولید و تودهای تخممرغهای تولیدی، ضریب تبدیل غذایی، وزن پوسته، وزن زرده، وزن سفیده و واحد هاو نسبت به جیره با 2800 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی قابل متابولیسم بهبود یافت. مرغها بهترین عملکرد و صفات کیفی تخممرغ را با استفاده از 25/0 درصد اوره در جیره داشتند. در اثرات متقابل سطوح انرژی و اوره در جیره، بهترین عملکرد و صفات کیفی تخممرغ با استفاده از جیرههای حاوی 2900 کیلوکالری انرژی و 25/0 درصد اوره مشاهده شد. استفاده از سطوح مختلف انرژی و اوره اثرات معنیداری بر فراسنجههای خونی مرغها نداشت، لیکن در اثرات متقابل سطوح انرژی و اوره در جیره، کمترین سطح کلسترول در جیره حاوی 2900 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی و بدون استفاده از اوره و کمترین سطح آلبومین خون با استفاده از جیره با 2900 کیلوکالری انرژی و 25/0 درصد اوره مشاهده شد. به طورکلی در مرغهای تخمگذار در سن 35 تا 46 هفتگی، استفاده از جیره با 2900 کیلوکالری انرژی قابل متابولیسم و 25/0 درصد اوره، موجب بهبود عملکرد، برخی صفات کیفی تخممرغ و کاهش هزینه تولید میگردد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| انرژی قابل متابولیسم؛ اوره؛ عملکرد؛ کیفیت تخممرغ؛ مرغهای تخمگذار | ||
|
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 349 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 164 |
||