| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,619,980 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,295,784 |
تأثیر هم زمان دورههای نوری و جیره غذایی بر میزان رشد و تبدیل بچه ماهی پار به اسملت در ماهی آزاد دریای خزر | ||
| نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
| مقاله 5، دوره 10، شماره 1 - شماره پیاپی 37، خرداد 1395، صفحه 27-42 اصل مقاله (362.61 K) | ||
| نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| معصومه بحرکاظمی* 1؛ فرهاد جوانی2؛ محمدتقی فرهادی2 | ||
| 1گروه شیلات، دانشگاه آزاداسلامی، واحد قائمشهر، قائمشهر، ایران | ||
| 2دانشآموخته کارشناسیارشد، گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائمشهر، قائمشهر، ایران | ||
| چکیده | ||
| بهمنظور بررسی تأثیر همزمان دورههای نوری و رژیم غذایی بر میزان رشد و سرعت تبدیل بچه ماهیان پار به اسملت در ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius)، بچه ماهیان با میانگین وزن 13/0±85/5 گرم بهمدت 110 روز در معرض 4 دوره نوری شامل 24 ساعت روشنایی (24L:0D)، 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی (16L:8D)، 12 ساعت روشنایی و 12 ساعت تاریکی (12L:12D) و 8 ساعت روشنایی و 16 ساعت تاریکی (8L:16D) قرار داده شدند و با دو جیره مشابه یکی وارداتی و دیگری داخلی تغذیه شدند. این تحقیق در قالب یک طرح CRD به روش فاکتوریال شامل 4 نوع رژیم نوری و 2 نوع جیره غذایی و 3 تکرار در هر تیمار و 10 مشاهده در هر تکرار انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد که در هر دو جیره غذایی بچه ماهیان در دوره نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی رشد بیشتری داشته و فرایند اسملت شدن در آنها تسریع گردید. همچنین اگر چه بیشترین افزایش وزن (g06/0±03/11) و افزایش طول (28/0±67/4 سانتیمتر) متعلق به غذای وارداتی بود اما با بچه ماهیان تغذیه شده با غذای داخلی دارای تفاوت معنیدار نبود (05/0P>). کمترین فاکتور وضعیت به دست آمده نیز در هر دو گروه از بچه ماهیان در دوره نوری 16L:8D به دست آمد که با یکدیگر تفاوت معنیدار نداشتند (01/0±89/0 و 06/0±84/0 درصد). برخلاف سایر پارامترهای مورد بررسی، ضریب تبدیل غذایی در بچه ماهیان تغذیه شده با دو نوع غذا دارای تفاوت معنیدار بود. کمترین ضریب تبدیل غذایی در دوره نوری 16L:8D اندازهگیری شد که در مورد غذای وارداتی کمتر از غذای داخلی بود. بیشترین میزان هورمون رشد در نمونهبرداری 31 فروردین و بیشترین میزان فعالیت آنزیم ATPase نیز در نمونهبرداری 15 اردیبهشت در دوره نوری 16L:8D در هر دو گروه از ماهیان اندازهگیری شد. همچنین بیشترین میزان هورمون رشد و فعالیت آنزیم ATPase در آبشش در هر دو جیره غذایی در دوره نوری 16L:8D اندازهگیری شد که دارای تفاوت معنیدار نبود. بر اساس نتایج حاصله دوره نوری 16L:8D برای رشد بیشتر و تسریع فرایند اسملت شدن در بچه ماهیان آزاد دریای خزر توصیه میشود و میتوان هم از غذای وارداتی و هم از غذای داخلی با ترکیب غذایی مشابه برای تغذیه این گونه استفاده کرد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| اسملت شدن؛ جیره غذایی؛ دورههای نوری؛ ماهی آزاد دریای خزر؛ هورمون رشد | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 232 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 101 |
||