تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,364 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,973 |
بررسی اثرمیزان تلقیح دانههای کفیرودرجه حرارت گرمخانه گذاری برویژگیهای کفیرسویا | ||
بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی کاربردی | ||
مقاله 9، دوره 2، شماره 1، بهار 92، خرداد 1392، صفحه 9-15 اصل مقاله (3.44 M) | ||
نوع مقاله: Original Article | ||
چکیده | ||
کفیر سویا محصولی تخمیری میباشد که از افزودن دانههای کفیر به شیر سویا تولید میشود. هدف از این تحقیق بررسی اثر میزان تلقیح دانههای کفیر و درجه حرارت گرمخانه گذاری بر ویژگیهای کیفی کفیر سویا بوده است. در این بررسی دانههای کفیر به میزان 2 و 4 درصد به شیر سویا تلقیح شدند و گرمخانه گذاری در دو دمای22 و 25 درجه سانتیگراد انجام گردید. pH، اسیدیته، خاکستر، پروتئین، جمعیت لاکتوباسیلها و مخمرها در نمونههای کفیر اندازهگیری شد. ارزیابی حسی (بو، طعم، ظاهر، بافت، درجه ترشی و گازدار بودن) نیز صورت گرفت. تفاوت معنی داری در میزان pH، اسیدیته، خاکستر و پروتئین نمونههای کفیر سویا یافت نشد. جمعیت لاکتوباسیلها و مخمرها در میزان تلقیح 4 درصد و دمای 25 درجه سانتیگراد افزایش یافت. نمونهها از نظر ترشی و بافت دارای تفاوت معنی دار بودند )01/0 (p < اما از نظر بو، ظاهر، طعم و میزان گازدار بودن با هم تفاوت معنی داری نداشتند. در این تحقیق، کفیر سویای حاصل از تلقیح 4 درصد دانههای کفیر و گرمخانه گذاری شده در دمای 22 درجه سانتیگراد دارای کیفیت مطلوبتری بوده است. | ||
کلیدواژهها | ||
دانههای کفیر؛ شیر سویا؛ کفیر | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 193 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 97 |