تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,502 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,308 |
بررسی محیطهای کشت در رشد باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس درمحصولات شیری | ||
بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی کاربردی | ||
مقاله 7، دوره 2، شماره 1، بهار 92، خرداد 1392، صفحه 49-53 اصل مقاله (4.49 M) | ||
نوع مقاله: Original Article | ||
چکیده | ||
دراین تحقیق بررسی پنج محیط کشت مختلف در چهار شرایط گرمخانه گذاری متفاوت، از نظر دستیابی به بهترین شمارش میکروبی باکتری پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، مورد ارزیابی قرار گرفته است. محیطهای مورد ارزیابی، شامل آگارهای MRS،Skim Milk ، MRS-bile ، M17و MRS باpH اسیدی 2/5 بود. شرایط گرمخانه گذاری این محیطها شامل شرایط هوازی و بیهوازی بود که هرکدام در دو درجه حرارت 37 و 45 درجه سانتیگراد، به مدت 72 ساعت انجام شد. نتایج حاصل شده بیانگر برتری کلی درجه حرارت 37 درجه سانتیگراد بود. دراین بین محیطMRS با شرایط بیهوازی، بهترین شمارش میکروبی را نشان داد، در حالیکه رشدی در محیط MRS agar اسیدی شده، مشاهده نشد. رشد جالب توجه این باکتری روی محیطMRS-bile agar و تحت شرایط بیهوازی و دمای 37 درجه سانتیگراد، مقاومت آن به اسیدهای صفراوی را به صورتin vitro ،ثابت میکند. نتایج حاصل از این تحقیق برای ادامه فعالیت در زمینه تولید محصولات پروبیوتیک شیر مثمر ثمرخواهد بود. | ||
کلیدواژهها | ||
پروبیوتیک؛ لاکتوباسیلوس؛ محیط کشت | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 828 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 585 |