تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,377 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,984 |
تولید نوشیدنی برپایه عصاره های مالت، دارچین، شیرین بیان، میخک، جوز هندی و وانیل | ||
بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی کاربردی | ||
مقاله 3، دوره 3، شماره 3 و 4، پاییز و زمستان 93 - شماره پیاپی 6، اسفند 1393، صفحه 23-32 اصل مقاله (4.62 M) | ||
نوع مقاله: Original Article | ||
چکیده | ||
به دلیل اثرات سلامتی بخش عصاره های گیاهی علایق روبه رشدی در مصرف این عصاره ها در نوشابه های ملایم دیده می شود، اگر چه بازار آن در حال حاضر کوچک و اختصاصی است اما اهمیت آن رو به افزایش می باشد. یک نوشابه علاوه بر عملکرد معمولش که حفظ آب بدن در یک میزان مناسب یا هیدراسیون می باشد، دارای مزایای دیگری نیز می باشد. در این تحقیق، نوشیدنی فراسودمند بر پایه نوشیدنی برپایه عصاره های مالت، دارچین، شیرین بیان، میخک، جوز هندی و ،0/030 ،0/ 26 گرم بر لیتر(، عصاره شیرین بیان ) 025 ،27، 28، 29، 30، وانیل با نسبت های مختلف عصاره مالت ) 31 0 گرم بر لیتر(، /050؛ 0/045 ،0/040 ،0/035 ،0/030 ،0/ 0/050 گرم بر لیتر(، دارچین ) 025 ؛ 0/045 ،0/040 ،0/035 0 گرم بر لیتر( تولید گردید و آزمون های / 0 گرم بر لیتر( و وانیل ) 218 / 0گرم بر لیتر(، میخک ) 025 / جوزهندی ) 025 دانسیته، قند کل در طی 30 روز نگهداری انجام گردید. تجزیه و تحلیل ،pH ، فیزیک و شیمیایی شامل: اسیدیته کل داده ها با استفاده از مقایسه میانگین داده ها با استفاده از آزمون دانکن در قالب طرح کاملاً تصادفی و شامل 5 تیمار به داشت. )p >0/ همراه شاهد با 3 تکرار انجام شد. در طی نگهداری اسیدیته کل، قند و خاکستر افزایش معنی داری ) 01 نشان داد. تجزیه تحلیل نتایج میکروبی نشان داد در طی سی روز )p >0/ در این مدت کاهش معنی داری ) 01 pH میزان نشان نداد. در طی سی روز )p <0/ نگهداری جمعیت میکروارگانیسم های مقاوم به اسید نوشیدنی اختلاف معنی داری ) 05 بررسی میکروبی در طی 30 روز نگهداری .)p<0/ نگهداری جمعیت میکروارگانیسم های مزوفیل هوازی نشان نداد ) 05 و تعداد آنها در طی سی روز نگهداری ثابت بود. )p<0/ اختلاف معنی داری در تعداد کپک و مخمر نشان نداد) 05 | ||
کلیدواژهها | ||
عصاره مالت؛ عصاره شیرین بیان؛ عصاره دارچین؛ عصاره جوز هندی؛ عصاره میخک؛ عصاره وانیل؛ نوشابه های ملایم | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 439 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 413 |