تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,194 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,851 |
بررسی تاثیر افزودن پودر دانۀ تاج خروس (Amaranthus cruentus) بر ویژگی های فیزیکو شیمیایی کشک مایع | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 10، دوره 9، شماره 3 - شماره پیاپی 33، آبان 1396، صفحه 105-117 اصل مقاله (912.71 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
لیلا علی محمدی1؛ مهشید جهادی* 2؛ هاجر عباسی2؛ مریم اعرج سلطانی2 | ||
11- گروه علوم و صنایع غذایی ، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی ، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران | ||
چکیده | ||
هدف از این تحقیق غنیسازی کشک مایع با 3%، 5% و 7% پودر دانه تاج خروس و بررسی ویژگیهای شیمیایی، رئولوژیکی و حسی در یک طرح کاملا تصادفی با استفاده از مقایسه میانگین بهروش LSD شد. براساس نتایج به دست آمده افزودن پودر تاجخروس تفاوت معناداری در میزان ، فیبر، محتوای جامد کل، کلسیم، منیزیم، پتاسیم وآهن داشت (05/0p<). نتایج حاصل از آزمونهای رئولوژیکی نشان داد کشک مادهای سودوپلاستیک است و ویسکوزیته ظاهری در تمامی نمونهها با افزایش نرخ برش کاهش یافت. افزایش پودر دانه تاجخروس باعث افزایش شاخص رفتار جریان و در نتیجه افزایش رفتار ضعیف شوندگی با برش نمونهها گردید. در سراسر محدودۀ فرکانس مورد آزمون، مقادیر مدول الاستیک از مدول ویسکوز بیشتر بود. این موضوع ماهیت جامد ویسکوالاستیک نمونهها را نشان میدهد. در تمامی نمونهها مقادیر مدول کمپلکس و ویسکوزیته کمپلکس با افزایش درصد پودر تاجخروس کاهش و مقدار تانژانت افت افزایش یافت. افزایش استفاده از پودر دانه تاج خروس در کشک مایع به دلیل کاهش بافت و ویسکوزیته ناشی از کمبود پروتئین از میزان مطلوبیت کلی می کاهد. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه کشک حاوی 3 درصد پودر تاج خروس در مقایسه با نمونه شاهد، به عنوان بهترین فرمول پیشنهاد میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
تاجخروس؛ کشک؛ خواص رئولوژی؛ غنیسازی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 311 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 619 |