تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,242 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,894 |
مدلسازی پراکنده شدن ذرات فیتواسترول در امولسیون روغن/آب با استفاده از شبکه عصبی و رگرسیون چند متغیره | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 2، دوره 9، شماره 4 - شماره پیاپی 34، دی 1396، صفحه 21-29 اصل مقاله (702.9 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
زهرا ایزدی1؛ علی نصیرپور2؛ محبوبه استادزاده* 3 | ||
1گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد . ایران | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران | ||
3دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ، واحد بین الملل، مشهد ،ایران | ||
چکیده | ||
فیتواسترولها ترکیبات نامحلول در آب میباشند. تهیهی امولسیون روغن در آب، روش موثر جهت پراکنده نمودن فیتواسترولها در فاز آبی و افزایش کارایی این ترکیبات در کاهش کلسترول است. مقدار امولسیفایر مورد استفاده و میزان روغن بر خصوصیات امولسیون از جمله پایداری و ویژگیهای رئولوژیک آن تأثیر میگذارد. از آنجایی که این عوامل در اثرات درمانی امولسیونهای دارویی مؤثر می باشند در پژوهش حاضر، از مدلسازی به روش شبکه عصبی مصنوعی جهت تخمین ویسکوزیته، اندازه ذرات و دوفاز شدن ذرات فیتواسترول در امولسیون روغن در آب استفاده شده است. همچنین مقایسهی این روش و روش رگرسیون چند متغیره نیز انجام شد. عملکرد سیستم با استفاده از مربع مجذور میانگین خطا، خطای مطلق میانگین و ضریب تبیین مورد بررسی قرار گرفت. با مقایسه مدلها مشخص شد که مدل شبکه عصبی برای ارزیابی ویسکوزیته، اندازه ذرات و دوفاز شدن نتایج بهتری نسبت به روش رگرسیون چند متغیره نشان میدهد. ضریب تبیین در روش شبکه عصبی برای ویسکوزیته، اندازه ذرات و دوفاز شدن به ترتیب برابر با 9911/0، 9939/0 و 9903/0 بدست آمد. با توجه بهضریب تبیین زیاد فاکتورهای اندازه گیری شده، مشخص شد که شبکه عصبی مصنوعی روشی سریع و دقیق جهت مدلسازی ذرات فیتواسترول در امولسیون روغن/آب است. | ||
کلیدواژهها | ||
امولسیون؛ استرولهای گیاهی؛ مدل سازی؛ شبکه عصبی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 228 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 212 |