| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,620,024 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,295,804 |
اثر دانهی گیاه خار مریم بر سیستم ایمنی همورال و شمار باکتریهای مفید و مضر دستگاه گوارش جوجه های گوشتی | ||
| نشریه علمی میکروبیولوژی دامپزشکی | ||
| مقاله 2، دوره 12، شماره 2 - شماره پیاپی 33، اسفند 1395، صفحه 13-22 اصل مقاله (435.98 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی (اصیل) | ||
| نویسندگان | ||
| میثم جعفری1؛ رضا نقی ها* 1؛ سیامک پارسایی1؛ مهرداد معمار2 | ||
| 1گروه علوم دامی- دانشکده کشاورزی- دانشگاه یاسوج | ||
| 2گروه علوم دامی-دانشکده کشاورزی- دانشگاه یاسوج | ||
| چکیده | ||
| این پژوهش برای بررسی اثر سطوح مختلف دانهی خارمریم بر میکروفلور روده و سامانهی ایمنی جوجههای گوشتی انجام شد. پژوهش کنونی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار، 4 تکرار و 20 جوجه در هر تکرار انجام شد. جیرههای آزمایشی شامل: جیره پایه بدون افزودن پودر دانهی خارمریم؛ جیرهی پایه دارای 2/0 درصد پودر دانهی خارمریم؛ جیرهی پایه دارای 4/0درصد پودر دانهی خارمریم و جیرهی پایه دارای 6/0درصد پودر دانهی خارمریم بودند. برای بررسی کارایی سامانه ایمنی با تزریق یاختههای قرمز گوسفند به عنوان پادگن، پاسخ ایمنی به روش هماگلوتاسیون ارزیابی و وزن نسبی اندامهای ایمنی شامل بورس فابرسیوس و طحال اندازهگیری شد. همچنین در سنین 21 و 42 روزگی شمار دو گروه از باکتریهای اشریشیا کلی و لاکتوباسیلوس مورد بررسی قرار گرفتند. ایمنوگلوبولین کل خون تیمارهای دریافتکنندهی 2/0، 4/0 و 6/0درصد خارمریم نسبت به تیمار شاهد افزایش معنیداری داشتند. تیمار دریافت کننده 6/0درصد خارمریم افزایش معنیداری در IgY نسبت به تیمارهای شاهد و 2/0درصد خارمریم نشان داد. همچنین همهی تیمارهای دارای خارمریم نسبت به تیمار شاهد IgM بالاتری داشتند. نتایج نشان داد که شمار باکتریهای لاکتوباسیلوس در تیمارهای 4/0و 6/0درصد خارمریم نسبت به تیمار شاهد در 21روزگی به طور معنیداری افزایش یافت (05/0P<). در 21 روزگی شمار باکتریهای اشریشیا کلی در تیمارهای دریافت کننده 4/0 و 6/0درصد خارمریم نسبت به تیمار شاهد کاهش معنیداری داشت. | ||
| کلیدواژهها | ||
| جوجههایگوشتی؛ خارمریم؛ سامانهی ایمنی؛ فلور میکروبی | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 258 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 215 |
||