تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,208 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,881 |
بررسی اثر عصاره الکلی پیاز نرگس بر فراموشی ناشی از اتانول در موشهای بزرگ صحرایی | ||
فصلنامه گیاه و زیست فناوری ایران | ||
مقاله 4، دوره 8، شماره 2، تیر 1392، صفحه 33-42 اصل مقاله (361.68 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مرضیه کریمی1؛ بهاره پاکپور* 2؛ آرزو دست پاک3؛ رامش احمدی4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی جانوری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم | ||
2استادیار گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی | ||
3استادیار گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم | ||
4دانشجو | ||
چکیده | ||
مقدمه: استیل کولین استراز از جمله آنزیمهای مهم جهت شکستن استیل کولین میباشد که مهار آن نقش مهمی را در بهبود حافظه بازی میکند. گالانتامین که از گیاهان تیره نرگس به دست میآید، یک آلکالوئید موثر برای مهار استیل کولین استراز به شمار میرود. هدف: هدف از این مطالعه پیدا کردن دارویی غیر شیمیایی برای بهبود حافظه میباشد. روش بررسی: در این مطالعه از روش اجتنابی مهاری (غیر فعال) با مدل Step-through که یک روش پذیرفته شده برای بررسی حافظه در موشهای صحرایی نر نژاد ویستار میباشد، استفاده شد. بدین ترتیب که با استفاده از اتانول، حافظه تخریب شد و سپس تاثیر عصاره الکلی پیاز گیاه نرگس، بر روی حافظه تخریب شده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: یافتهها نشان داد که دوز 8 میلیگرم بر کیلوگرم از عصاره الکلی پیاز گیاه نرگس میتواند منجر به بازگشت حافظه تخریب شده توسط اتانول شود. نتیجه گیری: به نظر میرسد گالانتامین موجود در عصاره گیاه نرگس از طریق مهار استیل کولین استراز میتواند منجر به بهبود حافظه در رتها شود. | ||
کلیدواژهها | ||
حافظه اجتنابی مهاری؛ نرگس؛ استیل کولین استراز؛ رت؛ اتانول | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 140 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 106 |