تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,235 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,893 |
بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و میکروبی فیلمهای تهیه شده حاوی نانوذرات اکسید سیلیسیوم با پایه پلی ساکارید آرد سویا | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 5، دوره 10، شماره 2 - شماره پیاپی 36، تیر 1397، صفحه 47-55 اصل مقاله (178.19 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
داوود سالارباشی* 1؛ مصطفی شهیدی نوقابی2؛ بی بی صدیقه فضلی بزاز3؛ سید علی مرتضوی4؛ ایمان شهابی قهفرخی5؛ رضا احمدی6 | ||
1گروه مهندسی شیمی و صنایع غذایی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرین دشت، زرین دشت ، ایران | ||
2گروه شیمی موادغذایی، پژوهشکده علوم وصنایع غذایی، مشهد، ایران | ||
3مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی،دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران | ||
4گروه علوم و صنایع غذایی ، واحد سبزوار،دانشگاه آزاد اسلامی ، سبزوار ، ایران | ||
5گروه مهندسی علوم وصنایع غذایی ، دانشکده کشاورزی ،دانشگاه زنجان، زنجان، ایران | ||
6گروه پزشکی خانواده، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران | ||
چکیده | ||
بیوپلیمرهای مشتق شده از منابع طبیعی که سهم زیادی از توجهات را در سال های اخیر بخود جلب نموده اند، بعنوان جایگزین های فیلم های پلاستیکی غیرزیست تخریب پذیر متداول در نظر گرفته می شوند چرا که هزینه آن ها پایین است و به آسانی از منابع تجدیدپذیر و زیست تخریب پذیر در دسترس اند.در این پژوهش، تاثیر غلظتهای مختلف اکسیدسیلیسیوم بر ویژگیهایفیزیکوشیمیایی و میکروبی فیلم خوراکی بر پایه پلی ساکارید محلول دانه سویا بررسی گردید.فیلمهای نانوکامپوزیتی با افزودن نانو ذرات اکسید سیلیسیوم در غلظتهای مختلف (5، 10 و 15 درصد بر پایه وزن خشک) به پلیساکارید آرد سویا، تولید گردید. نانو کامپوزیت حاصل، با هدف بررسی ویژگیهای میکروبی به روش قالبریزی محلول، سنتز شد.با افزایش غلظت نانوذرات در فیلم ها، میزان رطوبت آنها به طور معنی داری کاهش یافت.فیلم پلیساکاریدیپایه بسیار شفاف بود اما افزایش غلظت اکسید سیلیسیوم، میزان شفافیت فیلم ها را کاهش داد. نانواکسیدسیلیسیوم دارای اثر ضد میکروبی نیست.نتایج نشان داد که نانوذرات اکسید سیلیسیوم می توانند در ماتریس پروتئینی سویا برای تولید فیلم استفاده گردند. فیلم کامپوزیتی تولید شده در این پژوهش را می توان برای کاربردهای غذایی و به عنوان ماده بسته بندی زیست تخریب پذیر استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
خصوصیات فیزیکوشیمیایی؛ خصوصیات میکروبی؛ نانو ذرات اکسید سیلیسیوم؛ نانوکامپوزیتها | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 302 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 417 |