تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,340 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,954 |
تاثیر ضد ویروسی عصارههای الکلی لیمو، بابونه، موسیر و گل سرخ بر ویروس بیماری نیوکاسل | ||
نشریه علمی میکروبیولوژی دامپزشکی | ||
مقاله 1، دوره 10، شماره 1 - شماره پیاپی 28، شهریور 1393، صفحه 1-8 اصل مقاله (405.23 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی (اصیل) | ||
نویسندگان | ||
سیده الهام رضا توفیقی* 1؛ مریم ابراهیمیان1؛ پریناز لردی فر2؛ ندا مهر آور1؛ سید منصور سید نژاد3 | ||
1گروه زیست شناسی- دانشکده علوم - دانشگاه شهید چمران اهواز | ||
2گروه زیست شناسی-دانشکده علوم- دانشگاه شهید چمران اهواز | ||
3گروه زیست شناسی-دانشکده علوم - دانشگاه شید چمران اهواز | ||
چکیده | ||
در این مطالعه فعالیت ضدویروسی چهار گیاه لیمو، بابونه، موسیر و گل سرخ روی ویروس بیماری نیوکاسل بررسی شد. بدین منظور عصاره این گیاهان آماده و با ویروس مجاور گردید. EID50 ویروس و ترکیب عصاره- ویروس به طور جداگانه برای هر گیاه با کمک روشReed و Muench محاسبه گردید. برای اندازه گیری توانایی ضدویروسی عصارهها، اختلاف تیتر ویروس شاهد با ویروس مجاور شده با عصاره محاسبه و به صورت درصد مهاری بیان گردید. در این مطالعه لیمو بیشترین خاصیت ضدویروسی را داشت و توانست تا 100 برابر از قدرت ویروس بکاهد. بابونه و موسیر به ترتیب 8/3و 5/40 برابر از قدرت ویروس کاستند اما گل سرخ هیچ اثر ضدویروسی را نشان نداد. به این ترتیب سه گیاه از چهار گیاه مورد آزمایش روی ویروس موثر واقع شدند. | ||
کلیدواژهها | ||
فعالیت ضدویروسی؛ لیمو؛ بابونه؛ موسیر؛ گل سرخ؛ ویروس بیماری نیوکاسل | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 345 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 198 |