| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,565,231 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,270,129 |
اثر عرق گشنیز، شوید و رازیانه برترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی عسل تولید شده به روش پروسه و بیولوژیکی | ||
| نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
| مقاله 3، دوره 10، شماره 3 - شماره پیاپی 37، مهر 1397، صفحه 23-31 اصل مقاله (158.67 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| سارا خدری1؛ محمد گلی* 2؛ فروغ مرتضایی نژاد3 | ||
| 1کارشناسی ارشدگروه علوم و صنایع غذایی، واحد اصفهان(خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران | ||
| 2دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اصفهان(خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران | ||
| 3دانشیار گروه باغبانی، واحد اصفهان(خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران | ||
| چکیده | ||
| عسل دارای خواص فیزیکوشیمیایی و دارویی متعددی است که با توجه به منشاء گیاهی، جغرافیایی، عوامل محیطی و گونههای زنبورعسل متفاوت بوده و میتوانند مبنایی برای طبقهبندی انواع عسل باشند. این تحقیق با هدف مقایسه و تعیین ترکیبات پلی فنولی و فعالیت آنتیاکسیدانی و رنگسنجی سه نوع عسل (با منابع گیاهی مختلف شامل: گشنیز، شوید و رازیانه) با دو روش تولیدی متفاوت (پروسهای و بیولوژیک) انجام گرفت. بدین منظورآزمونهای شیمیایی مانند اندازه گیری میزان ترکیبات فنولی با استفاده از معرف فولینسیوکالتیو و فعالیت آنتیاکسیدانی با استفاده از معرف DPPH و آزمون رنگسنجی بر روی عسلهای تولیدی (پروسه ای و بیولوژیک) و عسل طبیعی انجام گردید. در این تحقیق چهار نوع عسل طبیعی یونجه، گشنیز، شوید و رازیانه از مناطق غربی کشور جمعآوری و با استفاده از عصارههای گیاهی گشنیز، شوید و رازیانه، عسلهای پروسه و بیولوژیک در شرایط مناسب تولیدگشت. نتایج نشان داد که میزان ترکیبات فنولی در محدوده ( 16 ع¯ط§ظ„غŒع© ط§ط³غŒط¯ ظ…غŒظ„غŒع¯ط±ظ… ع¯ط±ظ… 100"> )61/274-26/59 بود. بیشترین میزان فعالیت آنتیاکسیدانی در عسل طبیعی شوید (52/80%) حاصل شد. اگرچه تولید عسلهای بیولوژیک نتایج مطلوبی نسبت به عسل پروسه و طبیعی نشان نداد ولی نتایج آزمونهای عسل پروسه در سطح اطمینان 5 درصد تفاوت چشمگیری با عسلهای طبیعی نداشت. لذا تولید عسلهای پروسه یک روش موثر برای تولید عسلهای گیاهی با خواص دارویی متفاوت میباشد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| ترکیبات فنولی؛ فعالیت آنتی اکسیدانی؛ عسل پروسه؛ عسل بیولوژیک | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 512 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 654 |
||