| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,560,034 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,268,278 |
تاثیر محلولپاشی منگنز بر صفات کمی و کیفی علوفه گیاه جو (Hordeum vulgare) و رابطه بین آنها | ||
| زراعت و اصلاح نباتات | ||
| مقاله 2، دوره 13، شماره 4، اسفند 1396، صفحه 13-29 اصل مقاله (1.06 M) | ||
| نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| نفیسه مهدی نژاد* ؛ محمود محمد خانی؛ براتعلی فاخری | ||
| دانشگاه زابل | ||
| چکیده | ||
| این تحقیق در مزرعه مرکز تحقیقات کشاورزی سیستان در سال زراعی 94-93 بهصورت طرح آلفالاتیس با دو تکرار تحت دو شرایط نرمال و محلولپاشی منگنز اجرا شد. محلولپاشی منگنز با غلظت یک کیلوگرم در هکتار در سه مرحله پنجهزنی، ساقهدهی و گلدهی بر روی 148 رقم جو بهاره انجام شد. نتایج نشان داد که در مراحل مختلف رشد، محلولپاشی منگنز موجب افزایش صفات کمی ارتفاع، وزن تر و خشک علوفه، تعداد پنجه در بوته، نسبت برگ به ساقه و کاهش صفت نسبت دانه به علوفه در مقایسه با تیمار نرمال گردید. محلولپاشی منگنز باعث افزایش صفات الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و خنثی، پروتئین خام، فیبر خام و لیگنین شوینده اسیدی و همچنین کاهش صفات کیفی قابلیت هضم ماده خشک، هیدراتهای کربن محلول در آب و خاکستر خام در مقایسه با تیمار نرمال شد. ضرایب همبستگی ساده بین صفات نشان داد که بین کمیت و کیفیت علوفه رابطه معکوسی وجود دارد. در نتیجه عواملی که سبب افزایش کمیت علوفه میگردند، کیفیت آن را کاهش میدهند و بالعکس. در ادامه با استفاده از تجزیه به عاملها، 14 متغیر در پنج عامل برای شرایط نرمال و چهار عامل برای شرایط محلولپاشی منگنز تعریف شدند که در مجموع به ترتیب 81/80 و 83/75 درصد از تغییرات دادهها را توجیه کردند. نتایج این تحقیق در مجموع قابلیت هضم ماده خشک، هیدراتهای کربن محلول در آب، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و خنثی را از پارامترهای خوراکی علوفه معرفی کرد که میتواند در کیفیت علوفه و میزان تغذیه حیوان از علوفه تأثیرگذار باشد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| واژگان کلیدی: پروتئین خام؛ تجزیه به عامل؛ ضرایب همبستگی؛ علوفه جو؛ محلولپاشی | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 245 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 446 |
||