| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,632,402 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,303,369 |
خصوصیات برگ ریحان (Ocimum basilicum L) تحت تأثیر سطوح مختلف اسید هیومیک و کمپوست چای | ||
| زراعت و اصلاح نباتات | ||
| مقاله 8، دوره 13، شماره 4، اسفند 1396، صفحه 65-73 اصل مقاله (733.13 K) | ||
| نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| حمیده فاضل تهرانی1؛ محمدنبی ایلکائی دهنو2؛ خداداد مصطفوی* 3 | ||
| 1گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، کرج، ایران | ||
| 2گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج | ||
| 3عضو هیأت علمی | ||
| چکیده | ||
| بهمنظور بررسی اثر کودهای آلی اسید هیومیک و کمپوست چای بر خصوصیات برگ گیاه ریحان، شامل تعداد برگ، کلروفیل کل برگ، نیتروژن برگ، وزن تر برگ، وزن خشک برگ، سطح برگ و وزن مخصوص برگ، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در 4 تکرار در شرایط گلدانی در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج اجرا شد. فاکتورهای آزمایشی شامل، مقادیر مختلف اسید هیومیک (HA) (صفر، 50 و 150 میلیگرم در کیلوگرم) و کمپوست چای (CT) (صفر، 5/0 و 1 درصد وزنی خاک) بود. مطابق نتایج اثر متقابل هیومیک اسید و کمپوست چای بر صفات تعداد برگ در سطح احتمال یک درصد و بر صفات کلروفیل کل برگ، نیتروژن برگ وزن تر و خشک برگ در سطح پنج درصد معنیدار بود. همچنین بیشترین میزان کلروفیل برگ در مصرف 100 میلیگرم در کیلوگرم اسید هیومیک و بیشترین میزان نیتروژن برگ، وزن تر برگ، وزن خشک برگ، سطح برگ و وزن مخصوص برگ در مصرف 50 میلیگرم در کیلوگرم اسید هیومیک و کمترین میزان صفات مذکور در تیمار عدم مصرف اسید هیومیک مشاهده شد. همچنین بیشترین میزان تعداد برگ، کلروفیل برگ، درصد نیتروژن، وزن تر برگ، وزن خشک برگ و وزن مخصوص برگ در تیمار 1 درصد از وزن خاک مصرف کمپوست چای مشاهده شد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| شاخص سطح برگ؛ کلروفیل برگ؛ محتوای نیتروژن برگ؛ وزن مخصوص برگ؛ تعداد برگ در بوته | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 315 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 529 |
||