| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,604,072 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,288,033 |
بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره اسطوخدوس استخراج شده به روش سوکسله | ||
| فصلنامه بیولوژی کاربردی | ||
| مقاله 5، دوره 8، شماره 30، شهریور 1397، صفحه 25-30 اصل مقاله (836 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| روح اله حسینی نیا فرد؛ غلامرضا نجفی* ؛ منوچهر فداییان | ||
| گروه شیمی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران | ||
| چکیده | ||
| اسطوخدوس (Lavandula angustifolia) جزء گیاهان دارویی اسانس دار از خانواده نعناع و بومی ایران می باشد و بصورت سنتی در درمان مفاصل، دل پیچه و ذکام کاربرد دارد. پس از شناسایی و جمع آوری، گیاه اسطوخدوس در شرایط مناسب خشک گردید. سپس با استفاده از دستگاه سوکسله و با حلال های آب، هگزان و مخلوط آب و اتانول، عصاره گیاه استخراج شد. عصارهها پس از تغلیظ با دستگاه روتاری، اسپکتروفوتومتر و در آخر با دستگاه GC-MS مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت. سپس در عصاره هگزانی این گیاه به ترتیب بیشترین درصد دکان، دودکان، کامفور، تترا دکان، 3-متیل نونان 1و8-سینئول هستند. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی به روش DPPH بیشترین حساسیت را در، عصاره آبی نشان داد. سپس با استفاده از دستگاه سوکسله و با حلال های آب، هگزان و مخلوط آب و اتانول، عصاره گیاه استخراج شد. عصارهها پس از تغلیظ با دستگاه روتاری، اسپکتروفوتومتر و در آخر با دستگاه GC-MS مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت. سپس در عصاره هگزانی این گیاه به ترتیب بیشترین درصد دکان، دودکان، کامفور، تترا دکان، 3-متیل نونان 1و8-سینئول هستند. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی به روش DPPH بیشترین حساسیت را در، عصاره آبی نشان داد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| اسطوخدوس؛ سوکسله؛ آنتی اکسیدانی؛ ضد میکروبی | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 767 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,291 |
||