تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,416,408 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,444,979 |
بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره اسطوخدوس استخراج شده به روش سوکسله | ||
فصلنامه بیولوژی کاربردی | ||
مقاله 5، دوره 8، شماره 30، شهریور 1397، صفحه 25-30 اصل مقاله (836 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
روح اله حسینی نیا فرد؛ غلامرضا نجفی* ؛ منوچهر فداییان | ||
گروه شیمی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران | ||
چکیده | ||
اسطوخدوس (Lavandula angustifolia) جزء گیاهان دارویی اسانس دار از خانواده نعناع و بومی ایران می باشد و بصورت سنتی در درمان مفاصل، دل پیچه و ذکام کاربرد دارد. پس از شناسایی و جمع آوری، گیاه اسطوخدوس در شرایط مناسب خشک گردید. سپس با استفاده از دستگاه سوکسله و با حلال های آب، هگزان و مخلوط آب و اتانول، عصاره گیاه استخراج شد. عصارهها پس از تغلیظ با دستگاه روتاری، اسپکتروفوتومتر و در آخر با دستگاه GC-MS مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت. سپس در عصاره هگزانی این گیاه به ترتیب بیشترین درصد دکان، دودکان، کامفور، تترا دکان، 3-متیل نونان 1و8-سینئول هستند. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی به روش DPPH بیشترین حساسیت را در، عصاره آبی نشان داد. سپس با استفاده از دستگاه سوکسله و با حلال های آب، هگزان و مخلوط آب و اتانول، عصاره گیاه استخراج شد. عصارهها پس از تغلیظ با دستگاه روتاری، اسپکتروفوتومتر و در آخر با دستگاه GC-MS مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت. سپس در عصاره هگزانی این گیاه به ترتیب بیشترین درصد دکان، دودکان، کامفور، تترا دکان، 3-متیل نونان 1و8-سینئول هستند. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی به روش DPPH بیشترین حساسیت را در، عصاره آبی نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسطوخدوس؛ سوکسله؛ آنتی اکسیدانی؛ ضد میکروبی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 756 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,285 |