تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,529 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,347 |
ردیابی ژنهای کدکننده انتروتوکسین در ایزولههای استافیلوکوکوس ارئوس جدا شده از شیر گاومیش در استان خوزستان | ||
بهداشت مواد غذایی | ||
مقاله 3، دوره 8، 2 (30) تابستان، تیر 1397، صفحه 29-36 اصل مقاله (729.35 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
آزاده مرادی فارسانی1؛ امیر شاکریان* 2؛ ابراهیم رحیمی3؛ حسن ممتاز4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد مواد غذایی دانشگاه آزاد شهرکرد | ||
2دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد | ||
3استادگروه بهداشت مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی،واحد شهرکرد،دانشگاه آزاد اسلامی،شهرکرد، ایران | ||
4استادگروهپاتوبیولوژی،دانشکده دامپزشکی،واحد شهرکرد،دانشگاه آزاد اسلامی،شهرکرد،ایران. | ||
چکیده | ||
شیر محیط غذایی مناسبی برای رشد باکتریها است و میتواند سریعاً به انواع باکتریها آلوده شود. باکتری استافیلوکوکوس ارئوس از جمله عوامل میکروبی آلودهکننده شیر است که باعث ایجاد بیماری در انسان میشود. با توجه به اهمیت انتروتوکسینهای استافیلوکوکوس ارئوس موجود در شیر بهعنوان یکی از منابع عمده مسمومیتهای غذایی، بررسی روشهای متعدد جداسازی، شناسایی و دستهبندی انتروتوکسینها ضروری میباشد. مطالعه حاضر با هدف ردیابی ژنهای کدکننده انتروتوکسین در ایزولههای استافیلوکوکوس ارئوس جدا شده از شیر خام گاومیش در استان خوزستان انجام شد. در این بررسی در سال 1395، تعداد 100 نمونه از مراکز توزیع شیر خام گاومیش در استان خوزستان اخذ گردید. نمونهها به روش کشت میکروبی و مولکولی ارزیابی و حضور ژنهای مولد انتروتوکسین در ایزولههای استافیلوکوکوس ارئوس جدا شده، بررسی گردید. نتایج نشان داد که در ایزولههای استافیلوکوکوس ارئوس تعداد 7 نمونه مربوط به ژن انتروتوکسین SEA، که بالاترین تعداد و درصد توزیع بود. در حالیکه 2 نمونه دارای هر دو ژن انتروتوکسینهای SEA و SEB بودند و 2 نمونه دارای دو ژن انتروتوکسینهای SEA و SEC و 1 نمونه دارای چهار ژن انتروتوکسینهایSEC، SEB،SEA ، SHE و 2 نمونه دارای هر دو ژن انتروتوکسینهای SEH و SEJ و 1 نمونه دارای ژن انتروتوکسین SEJ و 1 نمونه دارای ژن انتروتوکسین SEH و SEC بودند. حضور نسبتاً بالای ژنهای کدکننده انتروتوکسینهای استافیلوکوکی و نقش بالقوه انتروتوکسین در ایجاد مسمومیتهای غذایی در انسان، نشانگر نقش شیر خام گاومیش بهعنوان یکی از منابع آلوده کننده انسان بوده و لزوم پیشگیری از آلودگیهای اولیه و ثانویه شیر به این باکتری را ایجاب میکند. | ||
کلیدواژهها | ||
استافیلوکوکوس ارئوس؛ انتروتوکسین؛ شیر گاومیش؛ خوزستان | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 349 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,295 |