تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,271 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,906 |
استخراج و شناسایی ترکیبات طبیعی عصاره ی جلبک قهوه ای Cystoseira trinodis | ||
پژوهش های علوم و فنون دریایی | ||
مقاله 8، دوره 13، شماره 1، خرداد 1397، صفحه 77-85 | ||
نوع مقاله: تحقیقی | ||
نویسنده | ||
مهسا ایلخانی* | ||
دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال | ||
چکیده | ||
در مطالعه حاضر، ترکیبات طبیعی استخراج شده از جلبک قهوه ای Cystoseira trinodis مورد بررسی قرار گرفته است. عملیات عصاره گیری جلبک مورد نظر پس از جمع آوری از سواحل خلیج فارس در بوشهر بوسیله ی سه حلال دی اتیل اتر، اتانول و نرمال هگزان انجام گردید و توسط دستگاه Rotary evaporator تحت خلاء تغلیظ شد. سپس ترکیبات با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی و طیف سنج جرمی GC/MS جداسازی و شناسایی شد.١۶ ترکیب H-Pyrazole-4,5-dihydro-4,5-dimethyl (2.36%)، Decane (1.24%)، Limonene (1.80%)، Dodecane (1.06%)، (3.58%) 1-alpha-Terpineol، (1.48%) naphthalene،Tridecane (0.79%)، (1.25%) N-tetradecane، Isolongifolene (0.99%)، Tetradecamethylcycloheptasiloxane (1.16%)، (1.00%) 1,2-Benzenedicarboxylic acid، (5.57%) Octadecane Heptadecane (35.55%)، α-pinene (15.84%) و Hexadecanoic acid (5.57%) ترکیبات اصلی شناسایی شد. از میان ترکیبات شناسایی شده α-pinene و Heptadecane در بررسی مواردی همچون خواص ضد ویروسی، ضد توموری، ضد قارچی و ضد باکتریایی می تواند مورد استفاده قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
جلبک قهوه ای؛ Cystoseira trinodis؛ فعالیت بیولوژیکی؛ Analysis GC/MS | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 493 |