| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,609,201 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,290,068 |
سنتز سبز نانو زیست حسگرهای نقاط کوانتومی کربن آلائیده شده با نیتروژن به کمک شیر جهت تخریب رنگ اسید بلو 113، شناسایی +Fe3 و باکتری اشرشیا کلی | ||
| نانومواد | ||
| مقاله 3، دوره 10، شماره 34، تیر 1397، صفحه 87-96 اصل مقاله (1.69 M) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| محمد ثابت* 1؛ نعیمه یوسفزاده1؛ مهدی هاتفی اردکانی2؛ محمد خانزاده3 | ||
| 1گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران | ||
| 21- گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران | ||
| 3گروه فیزیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران | ||
| چکیده | ||
| در این پژوهش نقاط کوانتومی کربن آلائیده شده با نیتروژن با موفقیت به روش هیدروترمال و به کمک شیر خوراکی سنتز شدند و توسط آنالیز پراش اشعه ایکس، آنالیز پراکندگی اشعه ایکس و طیفسنجی تبدیل فوریه فروسرخ مشخصهیابی گردیدند. اندازه ذرات محصول به کمک آنالیز میکروسکوپی الکترونی روبشی و میکروسکوپی الکترونی عبوری کمتر از nm 10 تخمین زده شد. خواص نوری محصول توسط طیفسنجی فرابنفش- مرئی مورد بررسی قرار گرفت و شکاف انرژی به کمک رابطه تائوک eV 26/2 تخمین زده شد. نورتابی نقاط کربنی سنتز شده به کمک آنالیز فوتولومینسانس مورد بررسی قرار گرفت. همچنین با اصلاح سطح نقاط کوانتومی کربن توسط پلی اتیلن گلیکول و استیل استون بدلیل کاهش نواقص سطحی، شدت نورتابی آنها 45% افزایش یافت. از نقاط کوانتومی سنتز شده جهت تجزیه رنگ اسید بلو 113 استفاده گردید و نتایج نشان داد بعد از مدت زمان min 30 تابش امواج فرابنفش، رنگ به طور کامل (100%) تجزیه میگردد. همچنین از نقاط کربنی سنتز شده به عنوان حسگر جهت شناسایی یون Fe3+ و به عنوان زیست حسگر جهت شناسایی باکتری اشرشیا کلی استفاده گردید و نتایج نشان داد نقاط کوانتومی سنتز شده قادر به تشخیص یون Fe3+ در محدوده غلظتی µM 80-0 بوده و همچنین گزینهای مناسب جهت شناسایی باکتری اشرشیاکلی در مقادیر اندک میباشند. | ||
| کلیدواژهها | ||
| نقاط کوانتومی کربن؛ هیدروترمال؛ شیر؛ زیست حسگر؛ فوتوکاتالیست؛ نورتابی | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 287 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,833 |
||