تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,242 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,894 |
شناسایی موانع تولید محصولات ارگانیک از دیدگاه کشاورزان استان قزوین | ||
پژوهش های زراعی در حاشیه کویر | ||
مقاله 4، دوره 13، شماره 2 - شماره پیاپی 24، شهریور 1395، صفحه 147-155 اصل مقاله (159.86 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
فاطمه معینزاده1؛ فرهاد لشگرآرا* 2؛ مریم امیدی نجفآبادی2 | ||
1گروه ترویج و آموزش، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران. | ||
2دانشیار گروه ترویج و آموزش، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
طی سالهای اخیر گسترش تکنولوژی و افزایش مصرف افزودنیها، آفتکشها و آنتی بیوتیکها در تولید و نگهداری مواد غذایی، اثرات سوء و انکارناپذیری بر سلامت انسانها داشته است. تاکنون راهکارهای متفاوتی برای حل مشکلات کشاورزی مرسوم، مطرح گردید که میتوان به کشاورزی ارگانیک اشاره نمود. این پژوهش از نوع کاربردی و بهروش تحلیل عاملی اکتشافی میباشد، از نظر فرآیند اجرای پژوهش کمی و براساس منطق اجرای پژوهش قیاسی است همچنین به لحاظ زمان انجام پژوهش طولی گذشتهنگر میباشد. جامعه آماری این تحقیق، شامل کلیه کشاورزان ارگانیک کار استان قزوین بودند که با توجه به محدودبودن جامعه آماری (173=N)، بهصورت سرشماری مورد مطالعه قرارگرفتند. برای دستیابی به اطلاعات مورد نیاز از پرسشنامه استفاده شد که روایی آن توسط استاد راهنما و مشاور، تأیید و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برابر با 76/0 محاسبه گردید. با توجه بهنتایج این تحقیق، موانع تولید محصولات ارگانیک براساس اهمیتشان از دیدگاه کشاورزان به پنج دسته تقسیم میشوند که بهترتیب عبارت است از: موانع اطلاعرسانی، موانع مالی، موانع زیست محیطی، موانع حمایتی و موانع نگرشی طبقهبندی شدند که در مجموع حدود 66 درصد واریانس موانع تولید محصولات ارگانیک را تبیین نمودند. | ||
کلیدواژهها | ||
مشکلات تولید؛ محصولات ارگانیک؛ کشاورزی ارگانیک و استان قزوین | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 362 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 115 |