تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,425,562 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,450,740 |
بررسی اثر برگ گیاه کاهوی ایرانی بر عملکرد و بافت کبد در موش های صحرایی نر بالغ تحت تیمار با اتانول | ||
مجله پلاسما و نشانگرهای زیستی | ||
مقاله 7، دوره 7، شماره 4 - شماره پیاپی 27، آذر و دی 1393 اصل مقاله (1.31 M) | ||
نویسندگان | ||
فاطمه سپرهم1؛ مهرداد شریعتی2؛ اکبر زراعت پیشه3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه بیولوژی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون. ایران. | ||
2دانشیار، گروه بیولوژی، واحد کازرون،دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون. ایران | ||
3استادیار، گروه بیولوژی، واحد جیرفت، دانشگاه آزاد اسلامی، جیرفت. ایران. | ||
چکیده | ||
زمینه و هدف:امروزه مصرف الکل به عنوان یک معضل اجتماعی سبب ایجاد بیماری ها و ناهنجاری های مختلف در بدن انسان به خصوص اختلالات کبدی، می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر برگ گیاه کاهوی ایرانی (Lactuca sativaL.) بر سطح سرمی آنزیم های کبدی(ASTALTALP و GGT)، میزان آلبومین و پروتئین تام، تغییرات بافت کبد به دنبال مصرف اتانول، می باشد.روش کار:در این مطالعه به منظور القای آسیب کبدی، از اتانول استفاده شد. 48 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار با وزن 10190 گرم به صورت تصادفی در 6 گروه 8 تایی قرار گرفتند و با مقادیر 20% و 40% و 60% کاهو و اتانول 30% تیمار شدند. اتانول با دوز 1 میلی لیتر بر 100 گرم وزن موش(میانگین 2 میلی لیتر) روزانه به صورت خوراکی و کاهو به صورت ترکیب با غذای روزانه به مدت 28 روز تجویز شدند. پس از خونگیری و جداسازی سرم، میزان فعالیت آنزیم های کبدی(ASTALTALP وGGT ) و آلبومین و پروتئین تام درون سرم اندازه گیری و به منظور مطالعات هیستوپاتولوژی کبد، مقاطع بافتی تهیه گردید.یافته ها:تغییرات وزن بدن و کبد در گروه های دریافت کننده اتانول و کاهو نسبت به گروه کنترل معنی دار نمی باشد. میزان تغییرات آنزیم های ASTALTALP GGT، پروتئین تام و آلبومین در گروه های تجربی دریافت کننده کاهو نسبت به گروه تیمار شده با اتانول به تنهایی، در سطح آماری 05/0 Pمعنی دار بود. مطالعات بافتی نشان داد که در گروه تیمار شده با اتانول مناطق وسیع خالی از سلول های هپاتوسیت وجود دارد و روند بهبودی در گروه های تجربی دریافت کننده کاهو مشاهده شد.نتیجهگیری:مصرف کاهو در دوز 60 % کاهو به علت داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی و فنلی بیشتر، باعث محافظت سلول های کبدی در مقابل استرس اکسیداتیو ناشی از اتانول می شود در نتیجه سطح آنزیم ها و فاکتورهای بیوشیمیایی کبد به حد طبیعی برمیگردد و تخریب بافت کبد به حداقل می رسد. | ||
کلیدواژهها | ||
کاهو؛ اتانول؛ کبد؛ موش صحرایی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 831 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 183 |