تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,443,703 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,462,230 |
بررسی تاثیر عصاره آبی زیره سبز در کنترل وزن موش های صحرایی نر ویستار دریافت کننده رژیم غذایی پرچرب | ||
مجله پلاسما و نشانگرهای زیستی | ||
مقاله 9، دوره 9، شماره 1 - شماره پیاپی 32، فروردین 1394، صفحه 79-87 اصل مقاله (1.79 M) | ||
نویسندگان | ||
ستاره ریاحی1؛ رضا نجات بخش2؛ ساناز مهمازی3 | ||
1دانش آموخته دوره کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات زنجان، گروه فیزیولوژی جانوری. ایران. | ||
2استادیارعلوم تشریح، دانشگاه علوم و پزشکی زنجان. ایران | ||
3استادیار ، گروه ژنتیک، مرکز تحقیقات بیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان،زنجان. ایران. | ||
چکیده | ||
مقدمه و هدف:چاقی ناشی از افزایش عمومی یا موضعی چربی در بدن بوده و مصرف غذای پرچرب، از فاکتورهای خطر ایجاد آن محسوب میگردد. مکملهای گیاهی در مقایسه با بسیاری از داروهای سنتز شده شیمیایی به دلیل موثر بودن در کاهش وزن، درمان چاقی و داشتن حداقل عوارض جانبی کاربرد گستردهای پیدا نموده اند. در این تحقیق اثر عصاره آبی زیره سبز بر میزان وزن و پارامتر های خونی مرتبط با سندرم متابولیک در موشهای تحت تغذیه با رژیم غذایی پرچرب بررسی گردید.روش کار:32 سر موش رت نر نژاد ویستار 3 ماهه که به طور تصادفی به 4 گروه 8تایی کنترل(دریافت کننده رژیم غذایی معمولی و بدون دریافت عصاره)، گروه چاق(دریافت کننده رژیم غذایی پر چرب و بدون دریافت عصاره) و گروه های تجربی دریافت کننده عصاره آبی زیره سبز با دوزهای 50 و 100 میلی گرم بر کیلو گرم. به همراه غذای پرچرب تقسیم و روزانه از راه دهانی به مدت 20 هفته تیمار شدند. بعد از اتمام 20 هفته کلیه موش ها کالبد شکافی شده و از قلب حیوان خونگیری انجام گردید. قلب، کبد، کلیهها و چربی دور کلیهها ، طحال، پانکراس، چربی امنتال جدا شده، وزن شدند. آزمایشات بیوشیمیایی در سطح سرم شامل اندازه گیری گلوکز، تریگلیسیرید، کلسترول، LDLHDLو لپتین انجام گرفت. یافته ها:در تیمار عصاره زیره سبز در هر دو گروه کاهش معنی داری در شاخص توده بدنی، میزان چربی امنتال، سطح تریگلیسیرید و لپتین نسبت به گروه چاق مشاهده شد و در تیمار با دوز 100 میلی گرم بر کیلو گرم عصاره زیره کاهش معنی دار وزن کبد نسبت به گروه های دیگر را موجب گردید(05/0 >Pنتیجهگیری:عصاره آبی زیره سبز میتواند به عنوان یک طعم دهنده یا افزودنی با دوز پایین در رژیم غذایی روزانه میزان متابولیسم چربی را کنترل و موجب کاهش وزن شود. | ||
کلیدواژهها | ||
: چاقی؛ رژیم غذایی چرب؛ عصاره آبی زیره سبز | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 766 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 397 |