تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,167 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,829 |
تأثیر سطوح مختلف سولفات روی (ZnSO4) در جیره غذایی بر هماتوکریت و فراسنجههای خونی ماهی قرمز (Carassius auratus) | ||
مجله پلاسما و نشانگرهای زیستی | ||
مقاله 1، دوره 10، شماره 4 - شماره پیاپی 39، دی 1396 اصل مقاله (425.97 K) | ||
نویسندگان | ||
عبدالرضا جهانبخشی1؛ علی شعبانی2؛ شهاب قاضی3؛ حامد کلنگی میاندره4 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گلستان. ایران. | ||
2گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گلستان. ایران | ||
3گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه، کرمانشاه. ایران. | ||
4گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گلستان. ایران. | ||
چکیده | ||
1024x768Normal0falsefalsefalseEN-USX-NONEAR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} >زمینه وهدف:در میان اجزای جیره غذایی توجه به مواد معدنی از مهمترین موضوعات تغذیه ماهی به حساب میآیند زیرا با وجود این که در جیره غذایی به میزان کم لحاظ میگردند ولی بر فیزیولوژی و متابولیسم عمومی بدن بسیار موثرند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثر سطوح مختلف سولفات روی(ZnSO4) بر میزان هماتوکریت و فراسنجههای خونی ماهی قرمز(Carassius auratus) جهت ارزیابی اثرات این ماده معدنی بر سلامت ماهی میباشد.روش کار:غذاهای آزمایشی با چهار سطح(چهار تیمار و هر تیمار شامل سه تکرار) 0،25، 75 و 150 میلیگرم بر کیلوگرم تهیه شدند. ماهیان با میانگین وزنی 10/0 3/3 گرم و میانگین طول2/0 5/3 سانتیمتر در تانکهای 400 لیتری که دما 128، pH5/05/7 و سختی آب 2/1 286 بود، نگهداری و به مدت 60 روز با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند و در پایان دوره میزان هماتوکریت و فراسنجههای خونشناسی اندازهگیری شدند.یافته ها:نتایج حاصل از تحلیل پارامترهایخونشناسیماهیهای تغذیهشدهباجیرههایحاویسطوحمختلفسولفات روی نشان داد که میزانگلبولهای سفید خون(WBC)، میانگینحجمگلبول(MCV)، میانگینهموگلوبینگلبول(MCH) و میانگین غلظتهموگلوبینگلبول(MCHC) درتیمارهای مختلفآزمایشیتفاوتمعنیداریرابایکدیگرنشان ندادند(0/05P) اما در تعداد گلبولهای قرمز(RBC)، هماتوکریت (Ht) و هموگلوبین(Hb) اختلاف معنیداری بین تیمارهای آزمایشی وجود داشت(0/05P) تعداد گلبولهای قرمز خون، هماتوکریت و هموگلوبین در تیمارهای حاوی سولفات روی(تیمارهای 2، 3 و 4) از مقادیر بالاتری برخوردار بود و بالاترین این مقدار در تیمار 4(150 میلیگرم سولفات روی بر کیلوگرم) مشاهده شد که دارای اختلاف معنیداری با گروه شاهد و با تیمارهای 2 و 3 بود.نتیجه گیری:نتایج بدست آمده نشان میدهد که سولفات روی در جیره غذایی باعث تحریک سیستم فیزیولوژیک ماهی قرمز میشود و میتواند اثرات مثبتی بر سلامت و بهبود شاخصهای خونی این ماهی داشته باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
جیره غذایی؛ سولفات روی؛ ماهی قرمز؛ خونشناسی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 299 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,057 |