تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,376 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,982 |
مقایسه تاثیر کودهای زیستی و دامی برخصوصیات زراعی گیاه دارویی بادرنجبویه | ||
پژوهش های زراعی در حاشیه کویر | ||
مقاله 2، دوره 11، شماره 3 - شماره پیاپی 18، آذر 1393، صفحه 171-178 اصل مقاله (166.04 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
رضا طهماسبی عمران1؛ هرمز فلاح آملی2؛ یوسف نیکنژاد3؛ جابر مهدینیا افرا* 4 | ||
1دانشآموخته کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت اله آملی، آمل ایران | ||
2استادیار گروه زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت اله آملی، آمل ایران. | ||
3استادیار و مدیر قطب گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت اله آملی، آمل، ایران | ||
4دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت اله آملی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، آمل - ایران | ||
چکیده | ||
بهمنظور مطالعه اثر کودهای آلی و بیولوژیکی بر ویژگیهای رشد، عملکرد و خصوصیات کمی و کیفی گیاه دارویی بادرنجبویه آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با 12 تیمار و سه تکرار در سال زراعی 1393 در استان مازندران شهرستان محمودآباد انجام شد. عامل اول در سه سطح شامل کاربرد کودگوسفندی به مقدار 5 و 10 تن در هکتار و عدم مصرف یا شاهد، عامل دوم در چهار سطح شامل باکتری ازتوباکتر و باسیلوس به ترتیب از سویههای ( chrococcumو pobilis)، ترکیب دو باکتری و عدم مصرف میباشند. نتایج نشان داد، کاربرد کودهای دامی و بیولوژیک منجر به افزایش طول ریشه، وزن ریشه، حجم ریشه، وزن خشک ریشه، درصد اسانس، عملکرد اسانس و همچنین وزن خشک بوته نسبت به شاهد گردید و تیمارهای تلفیقی کود گوسفندی و باکتریها بیشترین تاثیر را در افزایش صفات مورد مطالعه داشتند. اثرات متقابل کود گوسفندی و باکتری نشان داد که بیشترین مقدار طول ریشه از تیمار 10 تن و تلفیق مصرف باکتری با میانگین 66/43 سانتیمتر و کمترین آن با میانگین 24 سانتیمتر در تیمار عدم مصرف کود گوسفندی و باکتری حاصل شد. استفاده از ترکیب تیمار کود زیستی و دامی، منجر به افزایش 55 درصدی وزن خشک کل گیاه نسبت به سایر تیمار شاهد شد. | ||
کلیدواژهها | ||
کودگوسفندی؛ باکتریهای محرک رشد؛ عملکرد اسانس؛ ریشه؛ بادرنجبویه | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 271 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 199 |