تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,285 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,918 |
اثرات برهمکنش عناصر فسفر و روی به برخی صفات سویا رقم ساری | ||
پژوهش های زراعی در حاشیه کویر | ||
مقاله 8، دوره 11، شماره 4 - شماره پیاپی 19، اسفند 1393، صفحه 309-315 اصل مقاله (140.9 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
جابر مهدینیا افرا* 1؛ سید سهیل معنوی2 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت اله آملی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، آمل - ایران | ||
2باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد آیت اله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت اله آملی، آمل- ایران. | ||
چکیده | ||
فسفر و روی از عناصر غذایی ضروری برای گیاه بوده که میتواند اثرات متفاوتی در گیاهان داشته باشد. بهمنظور بررسی اثرات متقابل این عناصر بر سویا، آزمایشی گلدانی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در سال زراعی 1390 انجام شد. عوامل مورد آزمایش شامل عامل Aبا سه سطح فسفـر (صفر، 50 ،100 میلیگرم بر کیلوگرم) از منبع سوپرفسفات تریپل و عامل B با سه سطح روی (صفر، 5 ،10 میلیگرم بر کیلوگرم) از منبع سولفات روی بود. مقایسه میانگین اثر ساده سطوح فسفر نشان داد که با افزایش سطح فسفر، غلظت فسفر برگ و بذر بهطور معنیداری افزایش و غلظت روی برگ و ساقه بهطور معنیداری کاهش یافت اما میزان پروتئین و روی بذر تغییری نکرد، اما میزان روغن بذر در سطح 50 میلیگرم بر کیلوگرم فسفر بیشترین مقدار بود. مقایسه میانگین اثر ساده افزایش سطوح روی نشان داد که با افزایش سطح روی، غلظت روی برگ، ساقه و بذر افزایش و غلظت فسفر بذر بهطور معنیداری کاهش یافت اما بر غلظت فسفر برگ، پروتئین و روغن بذر تاثیر معنیداری نداشت. حداکثر غلظت فسفر بذر با مصرف همزمان100 و 5 میلیگرم بر کیلوگرم فسفر و روی بهدست آمد و حداکثر غلظت روی بذر با مصرف همزمان 50 و 10 میلیگرم بر کیلوگرم فسفر و روی حاصل شد. بهطور کلی اثر متقابل این عناصر بر کیفی سویا تاثیرات متفاوتی داشته و استفاده متعادل آن باعث افزایش فسفر، روی و روغن در گیاه میگردد | ||
کلیدواژهها | ||
اثرات متقابل؛ روی؛ سویا؛ فسفر | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 269 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 120 |