تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,148 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,811 |
بررسی شاخصهای رشد ارقام رایج و تجاری سیبزمینی در منطقه اصفهان | ||
پژوهش های زراعی در حاشیه کویر | ||
مقاله 1، دوره 10، شماره 4 - شماره پیاپی 15، اسفند 1392، صفحه 295-304 اصل مقاله (207.78 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
منیره رنجبر1؛ مهدی نصراصفهانی2؛ محمد میرزاخانی* 3 | ||
1استادیار گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان، فلاورجان، ایران | ||
2مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان، ایران | ||
3استادیار گروه زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فراهان، فراهان، ایران | ||
چکیده | ||
سیبزمینی ((Solanum tuberosum L. از جمله محصولات مهم و استراتژیک بوده که نقش مهمی در تغذیه مردم جهان دارد و در سطح جهان از نظر اهمیت چهارمین محصول پس از گندم، برنج و ذرت محسوب میشود. بنابراین بررسی وضعیت سازگاری و فنولوژی ارقام مختلف سیبزمینی در مناطق مختلف آب و هوایی کشور از اهمیت ویژهای برخوردار است. بهمنظور انجام بررسی شاخصهای رشد برخی از ارقام تجاری و رایج سیبزمینی، آزمایشی در سال 1389 در قالب طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در اصفهان به اجرا درآمد. ارقام تجاری و رایج مورد استفاده شامل ارقام: راموس، سانته، شپدی، مارفونا، مارادونا، میلوا، سانته، سانتانا، گرانولا، کوزیما و آگریا بودند. در این آزمایش اکثر شاخصهای رشد سیبزمینی اندازهگیری و بررسی شدند. نتایج نشان داد که اکثر شاخصهای رشد از قبیل شاخص سطح برگ، سرعت رشد محصول، سرعت رشد نسبی، سرعت جذب خالص، نسبت سطح برگ، سطح ویژه برگ و دوام سطح برگ سیبزمینی تحت تأثیر ویژگیهای ژنتیکی ارقام مورد بررسی قرار گرفت و در سطح آماری یک درصد اختلاف معنیداری داشتند. نتایج مقایسه میانگینها نشان داد که رقم کوزیما با میانگین 23/5 و رقم سانته با میانگین 07/3 بهترتیب بیشترین و کمترین شاخص سطح برگ را بهخود اختصاص دادند. هدف اصلی از این آمایش بررسی نحوه سازگاری و مطالعه فنولوژی ارقام تجاری و رایج سیبزمینی در شرایط آب و هوایی استان اصفهان بود. البته درصورت تکرار این آزمایش نتایج با قطعیت بیشتری قابل بررسی و تجزیه و تحلیل خواهد بود. | ||
کلیدواژهها | ||
ارقام؛ سیبزمینی؛ شاخصهای رشد؛ فنولوژی رشد | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 243 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 109 |