تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,280 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,913 |
تاثیر عصاره الکلی برگ های گیاه کنگر فرنگی بر میزان تری گلیسرید و کلسترول خون به دنبال مسمومیت با سرب استنشاقی در موشهای صحرایی نر | ||
فصلنامه زیست شناسی جانوری | ||
مقاله 3، دوره 10، شماره 4، شهریور 1397، صفحه 23-31 اصل مقاله (446.89 K) | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
نسرین خسروی زاد1؛ غلامحسن واعظی* 2؛ نسیم حیاتی1 | ||
1گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
2گروه زیست شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران | ||
چکیده | ||
افزایش تری گلیسرید و کلسترول خون باعث پیامدهای بسیاری در انسانها گشته و بیماران مبتلا ، سالانه هزینههای زیادی را متحمل میشوند. این تحقیق به منظور بررسی اثر عصاره برگ گیاه کنگرفرنگی بدنبال استنشاق سرب در میزان تری گلیسرید و کلسترول در موشهای صحرایی نرصورت گرفت. در روز اول 5 گروه 6 تایی از موشهای نر بالغ صحرایی بجز گروه کنترل تحت استنشاق سرب قراداده شد و از همان روز اول بمدت 10 روز 5 میلیگرم گاواژ عصاره در گروههای تجربی با غلظتهای 25، 50 و 100 میلیگرم بر کیلوگرم وزن موشها انجام شد. در روز دهم خونگیری از قلب شد خون گرفته شده در لولههای آزمایش مخصوص برای سنجش توسط کیتهای مخصوص کلسترول و تریگلیسرید فریز شد و میزان تری گلیسرید خون پس از استنشاق سرب در خون توسط کیت مخصوص تعیین شد. در این روش برای تجزیه و تحلیل دادهها از نرم افزار SPSS و آزمون توکی استفاده شد. میزان تری گلیسرید و کلسترول خون پس از استنشاق سرب در خون توسط کیت مخصوص تعیین شد و پس از مصرف عصاره کنگر فرنگی کاهش یافت و 001/0p≤ و از لحاظ آماری معنیدار بود. نتیجه اینکه پس از مصرف عصاره برگ گیاه کنگر فرنگی تریگلیسرید و کلسترول خون کاهش یافت. عصاره برگ کنگر فرنگی بدلیل خاصیت آنتیاکسیدانی بالایی که دارد میتواند میزان تری گلیسرید و کلسترول خون را کاهش دهد، بنابراین میتوان گیاه کنگرفرنگی را در برنامه تغدیه روزانه جزء موارد مفید برای کاهش تری گلیسرید و کلسترول خون در نظر گرفت. | ||
کلیدواژهها | ||
مسمومیت با سرب؛ کنگر فرنگی؛ تری گلیسرید خون؛ کلسترول خون | ||
مراجع | ||
1. Blumenthal M., 1998. Benefits of artichoke extract on digestion, liver function and cholesterol levels. Natural Medicine, 1(7): 22-24.
2. Borradaile N.M., Dreu L.E., Huff M.W., 2003. Inhibition of net hepG2 cell apolipoprotin B secretion by the citrus flavonoid narringenin involves activation of phosphatidylinositol 3-kinse, independent of insulin receptor substrate-1 phosphorylation. Diabetes, 52: 2554-2561.
3. Brand N., 1990. Cynara Scolymus L. – The artichoke. Ieitschrift Phytother, 11: 169 - 75.
4. Faber, Organ J. Rare Vegetables for Garden and Table. 1960
5. Flora S.J.S., Mittal M., Mehta A., 2008. Heavy metal induced oxidative stress & its possible reversal by chelation therapy. Indian Journal of Medical Research, 128(14): 501–523.
6. Fritsche J., Beindorff C.M., 2002. Isolation, characterization and determination of minor artichoke (Cynara scolymus L.) leaf extract compounds. European Food Research and Technology, 215: 149-157.
7. Gebhardt R., 1998. Inhibition of cholesterol biosynthesis in primary cultured rat hepatocytes by artichoke (Cynara scolymus L.) extracts. Pharmacology and Experimental Therapeutics, 286(3): 1122-1128.
8. Grieve M., 1984. A Modern Herbal. Penguin Inc, 2 vols. New York.919pp
9. Hammouda F.M., Seif El-nesr M.M., Ismail S.I., 1991. HPLC evaluation of the active constituents in the newly introduced Romanian strain of Cynara scolymus L. cultivated in Egypt. Planta Medica. Supplement, 57: 119-20
10. Harris E.D., 1992. Regulation of antioxidant enzymes. FASEB Journal, 6: 2675-2683.
11. Kraft K., 1997. Artichoke leaf extract-recent findings reflecting effects on lipid metabolism, liver and gasterointestinal tracts. Phytomedicine, 4: 369-378.
12. Lattanzio V., Kroon P.A., Linsalata V., Cardinali A., 2009. Globe artichoke: A functional food and source of nutraceutical ingredients. Journal of Functional Foods, 1(2): 131-144.
13. Lopez-Virella M.F., Stone P., Elli S., Golwell J.A., 1977. Cholesterol determination in HDL-chol separated by three different methods. Clinical Chemistry, 23(5):882–884.
14. Newall C.A., Anderson L.A., Phillipson J.D., 1996. Herbal Medicines: A Guide for helth- care professionals. Hondon: The parmaceutical press. pp: 36-7.
15. Pal S., Ho N., Santo S.C., Dubois P., Mamo J., Croft K., Allister E., 2003. Red wine polyphenolics increase LDL receptor expression and activity and suppress the secretion of apo B1oo from human hepG2 cells. Nutrition, 133(3): 100-106.
16. Paris R.R., Moyse H., 1971. Mateiere Medicale. Volume 3. Paris: Masson & C.
17. Phillips R., Rix M., 1993. Vegetables. Pan Books. London. ISBN: 9780333626405. 272 pages.
18. Pittler M.H., Thompson C.J. Ernst E., 2002. Artichoke leaf extract for treating hypercholesterolemia. The Cochran Library, 1: 1-10.
19. Raberfroid M., 2005. Inulin- Type Fructans: Functional Food Ingerdiets. CRC Press, New York. ISBN 9780849300592. 392 Pages.
20. Schutz K., Kammerer D., Carle R., Schieber A., 2004. Identification and quantification of coffeoyquinic acids and flavonoids from artichoke (Cynara Scolymus L.) Heads, Juice, and pomace by HPLC-DADESL/MS. Agricultural and Food Chemistry, 52: 4090-4096.
21. Shadan Ph., 1999. Medical physiology. Volume II Face Tehran, 596 pages.
22. Shimoda H., Kiyofumi N., Norihisa N., Tomoe Y., Toshio M., Hisashi M., Masayuki Y., 2003. Anti-hyperlipidemic sesquiterpenes and new sesquiterpene glycosides from the leaves of artichoke (Cynara scolymus L.): structure requirement and mode of action. Bio organic & Medicinal Chemistry Letters, 13: 223-228.
23. Speroni E., Cervellati R., Govoni P., Guizzardi S., Renzulli C., Guerra M.C., 2003. Efficacy of different Cynara scolymus preparations on liver complaints. Journal of Ethnopharmacol, 86(2-3): 203-11.
24. Testa R., Bonfigli A.R., Genovese S., DeNigris V., Ceriello A., 2016. The possiblerole of flavonoids in the prevention of diabetic complications. Nutrients, 20; 8(5).
25. Thomas G.S. 1990. Perennial Garden Plants. Dent & Sons press, London. ISBN 0-460-12609-1 (1990-00-00)
26. Vaziri N.D., Ding Y., Ni Z., 1999. Nitric oxide synthase expression in the course of lead-induced hypertension. Hypertension, 34: 558-562.
27. Viuda‐Martos M., Ruiz‐Navajas Y., Fernández‐López J., Pérez‐Álvarez J.A., 2008. Functional properties of honey, propolis, and royal jelly. Journal of Food Science, 73(9): R117-24.
28. Wadhwa N., Mathew B.B., Jatawa S., Tiwari A., 2012. Lipid peroxidation: mechanism, models and signifi cance. International Journal of Current Science, 3: 29–38.
29. Wider B., Pittler M.H., Thompson C.J. Ernst E., 2009. Artichoke leaf extract for treating hypercholesterolaemia. (Review). Journal of Cochrane Database, 7:1-10.
30. Wittemer M., Ploch T., Windeck S.C. Müller B., Drewelow H., Derendorf M., 2005. Bioavilability and pharmacokinetics of caffeoylquinic acids and flavonoids after oral administration of artichoke leaf extracts in humans. Phytomedicine, 12: 28- 38.
31. Zapolska-Downar D., Zapolska-Downar A., Naruszewicz M., Siennicka A., Krasnodebska B., Kolodziej B., 2002. Protective properties of artichoke (Cynara scolymus L.) against oxidative stress induced in cultered endothelial cells and monocytes. Life Sciences, 71: 2897-2908. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 261 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 188 |