تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,551,205 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,711,016 |
بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی عسل نواحی مختلف منطقه آزاد ماکو | ||
کاربرد شیمی در محیط زیست | ||
مقاله 5، دوره 9، شماره 34، تیر 1397، صفحه 31-37 اصل مقاله (382.29 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده عسل یک ماده غذایی است که برای سلامت فرد مفید بوده و بهعنوان یک محصول سودمند با خاصیت شفابخشی در نظر گرفته شده است. با توجه به این که خواص فیزیکوشیمیایی عسلهای هر منطقه بسته به نوع گل و گیاهی موجود در آن منطقه متفاوت میباشد، لذا شناخت درصد مواد تشکیل دهنده آن مهم است. مطالعه حاضر بهمنظور تعیین پارامترهای فیزیکی و شیمیایی تعداد 30 نمونه عسل از زنبورستانهای مناطق دهگانه ماکو در استان آذربایجان غربی در سال 1393 انجام گرفته است. نمونهها پس از انتقال به آزمایشگاه شیمی مواد غذایی دانشگاه آزاد ماکو و آمادهسازی آنها، به منظور انجام آزمایشاتی از قبیل تعیین میزان رطوبت، میزان ماده خشک، خاکستر، pH، اسیدیته، دانسیته و ویسکوزیته مورد بررسی قرار گرفت. میانگین pH برابر با 042/4، خاکستر 0562/0، مواد جامد %88/83 ، اسیدیته 6/22 میلی اکی والان در کیلوگرم، دانسیته 303/1گرم بر سانتیمترمکعب و ویسکوزیته 828 سانتیپواز میباشد. رطوبت تمامی نمونهها زیر بیست و میانگین رطوبت 12/16 درصد بوده و تمامی نمونهها فاقد گلوکز تجاری بودند. از میان ده منطقه مورد مطالعه، نمونه های شش منطقه فعالیت دیاستازی از خود نشان دادند. | ||
کلیدواژهها | ||
کلیدواژه: عسل؛ خواص فیزیکوشیمیایی؛ منطقه آزاد ماکو (ایران) | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 346 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 172 |