| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,564,067 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,269,759 |
بررسی تحمل تنش شوری در گیاه شببو (Matthiola incana L)تحت تیمار با سالیسیلیک اسید | ||
| فصلنامه بیولوژی کاربردی | ||
| مقاله 12، دوره 8، شماره 31، آذر 1397، صفحه 121-131 اصل مقاله (1013.6 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| سمانه عبدالمحمدی* 1؛ جلال امیدی2؛ عبدالله حاتم زاده3؛ معظم حسن پور اصیل4 | ||
| 1کارشناس ارشد باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
| 2گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
| 3استاد گروه علوم باغبانی. دانشکده کشاورزی .دانشگاه گیلان | ||
| 4استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
| چکیده | ||
| شوری یکی از تنشهای محیطی است که باعث تغییرات شدید در رشد، فیزیولوژی و متابولیسم گیاهان میشود. همچنین موجب تغییرات بیوشیمیایی مختلف و پاسخهای فیزیولوژیک شده و تقریبا روی تمام فرآیندهای گیاهی تأثیر میگذارد. با توجه به روند افزایشی توسعه اراضی شور و کمبود اراضی مطلوب برای کشاورزی در دنیا استفاده از گونههای گیاهی مقاوم به شوری، یا کاربرد ترکیباتی که باعث کاهش اثرهای تنش شوری و القای مقاومت در مقابل تنش در گیاهان میشوند اهمیت زیادی دارد. سالیسیلیک اسید به عنوان یک فنل طبیعی، تنظیمکننده رشد بوده و پروسههای فیزیولوژیک و مورفولوژیک گیاه را تنظیم میکند. بدین منظور جهت ارزیابی اثرات سودمند احتمالی سالیسیلیک اسید بر برخی پارامترهای فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی گیاه شببو (Matthiola incana L.) آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با دو فاکتور، شوری شامل کلرید سدیم در سه سطح 0، 100و 150 میلیمولار و سالیسیلیک اسید در دو سطح 0 و 2 میلیمولار با سه تکرار در گلخانهی آموزشی دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان انجام شد. در پایان آزمایش پارامترهای مختلف شامل ارتفاع گیاه، وزنتر و خشک ساقه، وزنتر و خشک ریشه، طول ریشه، میزان غلظت مالوندیآلدئید (MDA)، پروتئینکل و محتوای نسبی آب برگ(LRWC) اندارهگیری شد. در تنش شوری تمامی پارامترهای رشدی گیاهان، میزان محتوای نسبی آب برگ، پروتئین کاهش و میزان مالون دیآلدئید افزایش یافت. کاربرد سالیسیلیک اسید سبب افزایش تمام پارامترهای رشد، میزان پروتئین، محتوای نسبی آب برگ گردید و در نهایت سالیسیلیک اسید با اثر حفاظتی خود سبب کاهش پراکسیداسیون لیپیدها شد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| مالون دیآلدئید؛ پروتئین؛ مورفولوژی؛ کلرید سدیم | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,465 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,221 |
||