تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,449,331 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,466,125 |
مطالعه محتوای دانه گیاهان چندساله تیره چتریان در استان یزد (مطالعه موردی Ferula assa-foetida،Dorema ammoniacum و Prangos ferulacea.) | ||
فصلنامه گیاه و زیست فناوری ایران | ||
مقاله 2، دوره 13، شماره 1، خرداد 1397، صفحه 115-20 اصل مقاله (247.12 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
محمد حسین حکیمی میبدی1؛ غلامرضا زارعی* 1؛ محدثه حبیب زاده میبدی2 | ||
1استادیار، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران | ||
2دانشجوی دکتری، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران | ||
چکیده | ||
مطالعه میزان روغن، پروتئین و ترکیب اسیدهای چرب در دانه گیاهان به دلیل اهداف اقتصادی، تاکسونومیکی و مرتعی صورت میگیرد. در این تحقیق محتوای دانه سه گونه Ferula assa-foetida، Dorema ammoniacum و Prangos ferulacea مورد بررسی قرارگرفت. استخراج روغن به مدت 8 ساعت و در دمای 75 درجه سانتیگراد، آنالیز اسیدهای چرب با دستگاه گازکروماتوگراف و اندازهگیری پروتئین به روش کجلدال صورت گرفت. نتایج نشان داد روغن بذر در گونههای مورد مطالعه در مقایسه با دانههای روغنی معمول کم میباشد. میزان روغن کل در بذور این گونهها بین 12/8% تا 15/10% متغیر است و آنغوزه بیشترین درصد روغن را دارا میباشد. آنالیز اسیدهای چرب نشان داد که روغن آنغوزه، جاشیر و وشاء به ترتیب دارای 69/82 درصد، 39/90 درصد و 67/90 درصد اسید چرب غیر اشباع هستند. پس از اسید چرب 18:1 اسید چرب لینولئیک (18:2) بیشترین میزان را از بین اسیدهای چرب غیر اشباع به خود اختصاص داده است. بیشترین میزان اسید لینولئیک در وشاء (57/23%) و کمترین آن در جاشیر (79/18%) مشاهده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای چرب؛ پروتئین؛ روغن؛ Ferula assa-foetida و Dorema ammoniacum | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 93 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 154 |