تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,416,319 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,444,861 |
بهینهسازی عوامل مؤثر(گلوکز اکسیداز، اسیدآسکوربیک و صمغ گوار) بر خواص رئولوژیکی خمیر حاصل از آرد گندم با بکارگیری روش سطح پاسخ | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 7، دوره 11، شماره 3 - شماره پیاپی 41، مهر 1398، صفحه 73-86 اصل مقاله (483.43 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2019.544969 | ||
نویسندگان | ||
شروین اسدزاده* 1؛ الناز نظری فر2 | ||
1گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع،دانشکده فنی و مهندسی ،دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال | ||
چکیده | ||
هدف از این پژوهش، ارزیابی تأثیر آنزیم گلوکز اکسیداز، اسیدآسکوربیک و صمغ گوار بر برخی خواص رئولوژیکی خمیر گندم اعم از کشش و مقاومت میباشد. به منظور تعیین مقادیر بهینه دو متغیر پاسخ کشش و مقاومت بهصورت جداگانه و همزمان (بهینهسازی تک هدفه و چندهدفه)، از روش سطح پاسخ بهعنوان یکی از روشهای طراحی و تحلیل آزمایشات استفاده شد. سطوح هر یک از سه عامل مذکور برابر با دو در نظر گرفته شد و لذا تعداد تیمارها برابر با 8 بود. طرح آزمایشی مناسب، طرح مکعب مرکزی است که با در نظر گرفتن سه عامل با یک تکرار و تکرار نقاط مرکزی به تعداد چهار بار، تعداد آزمایشات لازم برابر با هجده در نظر گرفته شد. تجزیه وتحلیل نتایج حاصل از پژوهش و برازش مدل های رگرسیونی نشان داد که بهکارگیری روش سطح پاسخ به تعیین مقادیر بهینه و عوامل مؤثر در تولید نان منجر میشود که از مهمترین دستاوردها در صنعت غلات می باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
صمغ گوار؛ گلوکز اکسیداز؛ اسیدآسکوربیک؛ روش سطح پاسخ؛ گندم ضعیف | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 188 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 366 |