تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,444,271 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,462,570 |
تعیین میزان آلاینده های سرب، کادمیوم و آرسنیک در چیپسهای سیب زمینی موجود در بازار تبریز سال 1395 | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 9، دوره 11، شماره 3 - شماره پیاپی 41، مهر 1398، صفحه 95-104 اصل مقاله (303.31 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2019.544971 | ||
نویسندگان | ||
سمیرا ابراهیم پوراحمدی* 1؛ میرهادی خیاط نوری2؛ لیلا روفهگری نژاد3 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی-واحد تبریز | ||
2دانشکده دامپزشکی، گروه فارماکولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران | ||
3گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران | ||
چکیده | ||
آلودگی فلزات سنگین یکی از مشکلات مهم زیست محیطی و یکی از نگرانیهای بهداشت مواد غذایی به شمار میآید. آلودگی سیب زمینی و فرآورده های آن به برخی از فلزات بخصوص سرب، کادمیوم و آرسنیک موجب بروز اثرات سمی و تاثیر سوء بر سلامت انسان میگردد. بنابراین هدف از این بررسی تعیین میزان آلایندههای فلزی از جمله سرب، آرسنیک و کادمیوم در چیپسهای سیبزمینی میباشد. برای این منظور در مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر از 5 محصول اصلی چیپسهای تولید و عرضه شده در بازار شهر تبریز انتخاب گردیده و برای این منظور از محصول هر کارخانه 3 نمونه در 3 تکرار به صورت کاملا تصادفی از قسمتهای مختلف شهر تبریز خریداری شد و در ادامه غلظت فلزات سنگین سرب، کادمیوم و آرسنیک با دستگاه جذب اتمی شعلهای اندازه گیری شد. نتایج حاصل از آنالیز آماری نشان داد که میانگین مقدار سرب mg/kg 016/0±168/0 (کمینه mg/kg 15/0 و بیشینه mg/kg 193/0)، میانگین مقدار کادمیوم mg/kg 019/0±13/0 (کمینه mg/kg 093/0 و بیشینه mg/kg 17/0) و میانگین مقدار آرسنیک بصورت غیر قابل تشخیص میباشد. همچنین تفاوت معنیداری در غلظتهای میانگین سرب، کادمیوم و آرسنیک در نمونههای مختلف وجود نداشت. غلظت تمامی فلزات فوق در نمونهها کمتر از استانداردهای بین المللی و ملی بود. لذا مصرف این ماده غذایی خطری برای مصرف کننده ندارد. | ||
کلیدواژهها | ||
چیپس سیب زمینی؛ فلزات سنگین؛ سرب؛ کادمیوم؛ آرسنیک | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 307 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 193 |