تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,539 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,367 |
تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های اسید لاکتیک پنیرسنتی تالشی تولید شده از شیر خام | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 8، دوره 11، شماره 4 - شماره پیاپی 42، دی 1398، صفحه 103-114 اصل مقاله (216.55 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2019.545909 | ||
نویسندگان | ||
سیده حدیثه موسوی1؛ تیوا کفیلی* 2 | ||
11- دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران | ||
22- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد بویین زهرا، دانشگاه آزاد اسلامی، بویین زهرا، ایران | ||
چکیده | ||
در این پژوهش مقاومت آنتی بیوتیکی ۲۶ ژنوتیپ از باکتریهای اسیدلاکتیک شناسایی و جدا شده از یک نوع پنیر سنتی بنام پنیر تالشی بررسی و تعیین گردید. آنتی بیوتیکهای مورد بررسی شامل پنیسیلین، ریفامپسین، آمپیسیلین، کلرامفنیکل، اریترومایسین، تتراسایکلین، جنتامایسین، کانامایسین، استرپتومایسین و نئومایسین بود. نتایج حاصله نشان داد، اکثرسویهها به آنتی بیوتیک آمپیسیلین و پنیسیلین در دامنه ml/ μg25/0- 8 حساس بودند. دامنه حساسیت لاکتوباسیلوس پاراپلانتاروم نسبت به پنیسیلین بالاتر بود (µg/ml 64- 16). میزان MIC آنتی بیوتیکهای (جنتامایسین، کانامایسین، نئومایسین و استرپتومایسین) در اکثر گونههای مختلف لاکتوباسیلوس در دامنه (ml/ μg32-2) مشاهده شد. لاکتوباسیلوس پاراپلانتاروم و لاکتوباسیلوس ساکئی نسبت به تتراسایکلین و تمامی ژنوتیپهای پاراپلانتاروم و پاراکازئی نسبت به کلرامفنیکل مقاومت ذاتی نشان داده در حالیکه تمامی سویهها نسبت به اریترومایسین حساس تشخیص داده شدند. تمامی گونههای مورد آزمایش در غلظتهای پایین ریفامپسین قادر به رشد نبودند. استرپتوکوکوس گالولیتیکوس، نسبت به کلیه آنتیبیوتیکها بجز استرپتومایسین همچنین انتروکوکوس فکالیس/فیسیوم به کلیه آنتیبیوتیکهای مورد مطالعه حساس تشخیص داده شدند. نتایج بدست آمده از تفسیردادهها با نرم افزار MVSP نیز، علاوه بر اثبات تنوع فنوتیپی بالا، کارآیی این روش در تفکیک جنسها و حتی گونهها را نشان داد. بنابراین میتواند بعنوان یکی از روشهای فنوتیپی درکنار سایر روشها برای شناسایی سویه ها پیشنهاد گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
مقاومت به آنتی بیوتیک؛ باکتری اسیدلاکتیک؛ پنیرتالشی؛ MIC؛ دندروگرم | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 353 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 255 |