| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,627,919 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,300,425 |
ارزیابی مقاومت به سطوح شوری ارقام کلزا در مرحله جوانهزنی و رشد اولیه گیاهچه | ||
| تحقیقات بذر | ||
| مقاله 1، دوره 4، شماره 12، مهر 1393، صفحه 1-9 اصل مقاله (1.05 M) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسنده | ||
| علی راحمی کاریزکی* | ||
| استادیار گروه تولیدات گیاهی دانشگاه گنبد کاووس | ||
| چکیده | ||
| به منظور بررسی اثر شوری ناشی از کلرید سدیم روی گیاه کلزا (Brassica Napus L.) در مرحله جوانهزنی و رشد گیاهچه آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار در بهمن ماه سال 1389 در دانشگاه گنبدکاووس انجام شد. عامل اول شامل 4 رقم کلزا، (T98007 ,Q6503 ,H1413,H50) و عامل دوم شوری شامل 6 سطح (صفر، 5، 10، 15، 20و 28 میلی موس بر سانتیمتر) بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر رقم و شوری بر تمام صفات مورد مطالعه معنیدار بود، در حالی که اثر متقابل شوری×رقم تنها بر صفات طول ریشهچه، طول ساقهچه، نسبت طول ریشهچه به ساقهچه و سرعت جوانهزنی معنیدار بود. مقایسه میانگین صفات بیان داشت که از نظر وزن خشک ریشهچه، وزن خشک ساقهچه، وزن خشک کل گیاهچه، درصد جوانه زنی و تعداد گیاهچههای نرمال تنوع زیادی مشاهده شد. رابطه لگاریتم طول ریشهچه و ساقهچه، نسبت طول ریشهچه به ساقهچه و درصد جوانهزنی با سطوح شوری مختلف نیز نشان داد که با افزایش سطوح شوری صفات فوق کاهش یافت. نتایج کلی نشان داد که رقم Q6503 محتملترین رقم و T98007 حساسترین رقم به شوری بود. | ||
| کلیدواژهها | ||
| کلزا؛ شوری؛ جوانهزنی؛ رشد گیاهچه | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 589 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 646 |
||