تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,226 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,889 |
بررسی ترکیبات مؤثره و عملکرد آنتیاکسیدانی گیاه Alyssum maritimum و Achillea wilhelmsii در استان سیستان و بلوچستان | ||
اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی | ||
مقاله 1، دوره 2، شماره 3، آذر 1393، صفحه 1-9 اصل مقاله (761.51 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
ملک طاهر مقصودلو* 1؛ جعفر ولیزاده2؛ صدیقه ابراهیمیان چاوشلو3؛ میلاد محمدی بلبان آباد3؛ ناهید راهنشان3 | ||
1استاد گروه شیمی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران | ||
2دانشیار گروه زیست شناسی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران | ||
3کارشناس ارشد گروه شیمی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران | ||
چکیده | ||
در این مطالعه اندامهای هوایی گیاه گل عسلی (Alyssum maritimum) و بومادران ایرانی (Achillea wilhelmsii) بهترتیب از گلخانه دانشگاه سیستان و بلوچستان و منطقه تفتان جمعآوری و به روش تقطیر با آب (دستگاه کلونجر) اسانسگیری گردید. شناسایی ترکیبات با استفاده از دستگاه GC/MS و خواص آنتیاکسیدانی اسانس اندامها به روش تخریب رادیکالهای آزاد (DPPH) سنجیده شد. در اسانس گل عسلی تعداد 32 ترکیب که بهترتیب ترکیبهای: 3-بوتنیل ایزو تیوسیانات (205/85 درصد)، نفتو (-c2و1) فوران-3 (H1)-1 (059/3 درصد)، 2-تیازول کربوکسیلیک اسید 4-متیل اتیل استر (872/2 درصد) و سیکلوهگزاسیلوکسان دودکامتیل (331/1 درصد) عمده اسانس را به خود اختصاص دادند و در اسانس گیاه بومادران، با 58 ترکیب که به ترتیب ترکیبهای: گراندیزول (098/13 درصد)، نکرودول (576/10 درصد)، 1و8-سینئول (470/8 درصد)، توجن (249/8 درصد)، متیل-1-وینیل-2-ایزوپروپیل سیکلو بوتان-1 (008/8 درصد)، سابینن (7/5 درصد)، لینالول (595/4 درصد) و آلفا- ترپینئول (342/4 درصد) ترکیبات اسانس عمده بودند. نتایج نشان داد که عصاره اتانولی هر دو گیاه نسبت به عصاره کلروفرمی از قدرت بیشتری در مهار رادیکالهای آزاد برخوردار است. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیاکسیدانی؛ اسانس؛ Alyssum maritimum؛ Achillea wilhelmsii؛ سیستان و بلوچستان | ||
مراجع | ||
10. Goffman, F., Thies, W., and Velasco, L. 1999. Chemotaxonomic value of tocopherols in Brassicaceae. Phytochemistry, 50:682-687. 11. Ho, J.C. 2010. Chemical composition and bioactivity of essential oil of seed and leaf from Alpinia speciosa grown in Taiwan. Journal of the Chinese Chemistry Society, 57: 758-757. 12. Hooshyari, P., Sharafzadeh, S., and Zakerin, A. 2012. Aroma profile of Achillea wilhelmssi from two regions in Iran. Technical Journal of Engineering and Applied Sciences, 2: 440-443.
14. Kjaer, N., and Gmelin, R. 1956. Iso Thiocyanates XIX. L-5-Methyl sulphinyl pentyl iso thiocyanate, the Aglucone of a new naturally Occurring Glucoside (Glucoalyssin). Acta Chemical Sandinavica, 10: 1100-1110. 15. Mobin, S. 1985. Flora of vascular plants. University Publication Centre, Tehran, pp: 287-290. 16. Mozaffarian, V. 2003. A Dictionary of Iranin Plant Names. Publication of Contemporary Culture, Tehran. 17. Lahluo, M. 2004. Methods to study the phytochemistry and bioactivity of essential oils. Phytotherapy Research, 18: 435-448. 18. Javidnia, K., Miri, R., and Sadeghpour, H. 2004. Composition of Volatile Oil of Achillea Wilhelmsii C. Koch, Medicinal and Natural Products Chemistry Research Center, Shiraz, Iran, 12:63-66. 19. Vaughn, S., and Berhow, M. 2005. Glucosinolate hydrolysis products from various plant sources: pH effects, isolation, and purification. Industrial Crops and Products, 21: 193-202. 20. Zargari, A. 1992. Medicinal Plants. University Publication Centre, Tehran.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 739 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,055 |