| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,570,490 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,272,199 |
اثر کاربرد اوره و اسید بُریک، بر غلظت عناصر غذایی برگ، درصد روغن و عملکرد میوه زیتون | ||
| فیزیولوژی محیطی گیاهی | ||
| مقاله 5، دوره 9، شماره 34، شهریور 1393، صفحه 44-51 اصل مقاله (503.88 K) | ||
| نوع مقاله: پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| ابوالفضل لولایی* 1؛ کاظم سوری2؛ سودابه جرجانی3 | ||
| 1کارشناسارشد، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، تهران | ||
| 2استادیار، دانشگاه تربیت مدرس، تهران | ||
| 3کارشناس، دانشگاه غیرانتفاعی بهاران، گرگان | ||
| چکیده | ||
| زیتون یکی از مهمترین محصولات باغی در گلستان است که نقش مهمی را در اقتصاد این استان ایفا می کند. برای بدست آوردن حداکثر بهره وری کمی و کیفی این محصول، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 9 تیمار در 3 تکرار در سال 89 در یکی از باغات شهرستان گرگان انجام شد. در این آزمایش سه سطح اسید بُریک(0، 50 و 100 میلیگرم در لیتر) وسه سطح ازاوره (0، 500 و 1000 میلیگرم در لیتر) به شکل محلول پاشی مورد استفاده قرار گرفت.نتایج نشان داد که محلول پاشی ترکیب اوره و اسید بُریک سبب افزایش معنیداری در سطح احتمال 1 درصد در وزن و تعداد میوهها شد. همچنین تعداد میوه در تیمار اسید بُریک (100 میلیگرم در لیتر) و اوره (500 میلیگرم در لیتر) بیشترین میزان را داشت که نسبت به شاهد دارای اختلاف معنیداری بود. همچنین محلولپاشی با اسید بریک و اوره، میزان عناصر بُر و نیتروژن را در برگ به طور معنی داری افزایش داد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد تیمارهای اسید بُریک (100 میلیگرم در لیتر) و اوره (500 میلیگرم در لیتر) موجب بیشترین درصد روغن در زیتون شد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| اوره؛ اسید بُریک؛ تعداد میوه؛ روغن؛ زیتون | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 779 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 457 |
||