| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,565,218 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,270,121 |
ارزیابی نسبت مناسب ماسه، پوسته برنج و کمپوست قارچ بر صفات کیفی چمن قطعهای | ||
| فیزیولوژی محیطی گیاهی | ||
| مقاله 6، دوره 9، شماره 34، شهریور 1393، صفحه 52-64 اصل مقاله (1.33 M) | ||
| نوع مقاله: پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| فاطمه قلی زاده* 1؛ ناهید رحیمی محمد آباد2؛ حسین زارعی3؛ خدایار همتی3 | ||
| 1کارشناسارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، مشهد | ||
| 2کارشناسارشد باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، مشهد | ||
| 3استادیار، گروه باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان | ||
| چکیده | ||
| چمنها در کنترل فرسایش بادی و آبی خاک مؤثرند و باعث جذب گرد و غبار و افزایش اکسیژن هوا گشته و در کاهش آلودگیهای صوتی و نورِ خیرهکننده خورشید، نقش مهمی دارند. هدف از انجام این پژوهش، بررسی شرایط بهینه تولید چمن قطعهای و انتخاب بهترین بستر کاشت در شهرستان گرگان بود. برای اجرای این تحقیق از طرح پایهی بلوکهای کامل تصادفی استفاده شد و در هشت تیمار با چهار تکرار انجام گرفت. در پژوهش حاضر، اثر چهار نوع ترکیب بستر سازِ ماسه، خاک، پوستهی برنج و کمپوست قارچ با نسبتهای مختلف بر برخی صفات کیفی چمن قطعهای مانند درصد ماده خشک، کیفیت ظاهری، قابلیت رولشوندگی، سرعت رشد و مقدار کلروفیل بررسی شد. بسترهای کاشت شامل مخلوط خاک + ماسه + کمپوست قارچ و مخلوط خاک + پوسته برنج + ماسه با نسبتهای مختلف و شبکه کاشت شامل یک نوع شبکه (توری پلاستیکی) بود. در میان نسبتهای انتخاب شده، بستر با ترکیب ماسه، کمپوست قارچ و خاک (1:2:1)، از لحاظ سرعت رشد، کیفیت ظاهری و قابلیت رولشوندگی بر سایر تیمارها برتری داشت و به عنوان مناسبترین بستر شناخته شد. در میان بسترهای حاوی پوستهی برنج، با ترکیب ماسه، پوستهی برنج و خاک (1:1:2) بعد از بسترهای حاوی کمپوست قارچ در سطح خوبی قرار گرفت. نتایج کلی نشان داد که کیفیت ظاهری، سرعت رشد، قابلیت رولشوندگی و مقدار کلروفیل در بسترهای حاوی کمپوست قارچ، بطور معنیداری بیشتر از بسترهای حاوی پوستهی برنج بود. | ||
| کلیدواژهها | ||
| بستر؛ چمن قطعهای؛ سرعت رشد؛ کلروفیل | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 695 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 393 |
||