تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,463,799 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,476,028 |
اثر اسید سالیسیلیک بر استحکام، ماندگاری و برخی ویژگیهای کیفی انگور عسکری (Vitis vinifera L.) در طول انبارداری | ||
فیزیولوژی محیطی گیاهی | ||
مقاله 3، دوره 9، شماره 35، آذر 1393، صفحه 25-33 اصل مقاله (1.07 M) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
علی تهرانی فر1؛ محمود شور2؛ رضا موسی زاده* 3؛ حسین عراقی3؛ یحیی سلاح ورزی4 | ||
1دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد | ||
2استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد | ||
3کارشناسارشد، گروه علوم باغبانی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد | ||
4کارشناسارشد، مرکز تحقیقات انار دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد | ||
چکیده | ||
استفاده از ترکیبات طبیعی یکی از راه کارهای مفید جهت کاهش فساد پس از برداشت محصولات کشاورزی میباشد. در این پژوهش اثر غلظتهای مختلف سالیسیلیک اسید (0، 7/0، 4/1، 2 میلیمولار) و مدت زمان انبارداری (1، 2، 3، 4، 5 هفته) روی کیفیت و ماندگاری انگور رقم ’عسکری‘ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که با افزایش غلظت اسیدسالیسیلیک از 0 به 2 میلیمولار، درجه اسیدیته و مواد جامد محلول بهترتیب 1 و 3/2 درصد کاهش و اسیدیته قابل تیتراسیون 20 درصد افزایش یافتند. در عین حال بیشترین مقدار ویتامین ث در غلظت 4/1 میلیمولار اسیدسالیسیلیک بدست آمد که نسبت به شاهد 7/7 درصد افزایش نشان داد. در طول دوره انبارداری، درجه اسیدیته، مواد جامد محلول و اسیدیته قابل تیتراسیون بهترتیب 9/1، 6/15 و 8/22 درصد افزایش یافتند، ولی محتوای ویتامین ث 8/52 درصد کاهش یافت. کاربرد غلظت 2 میلیمولار اسید سالیسیلیک در صفات درصد پوسیدگی، درصد ریزش، درصد کاهش وزن بهترتیب 2/53، 3/13 و 2/12 درصد کاهش و در صفت سفتی 5/17 درصد افزایش را نسبت به شاهد (0 میلیمولار سالیسیلیک اسید) نشان داد. بنابراین به نظر میرسد. اسید سالیسیلیک که یک ترکیب فنولیکی طبیعی است که پتانسیل بالایی در کنترل ضایعات پس از برداشت محصولات باغبانی از جمله انگور ’عسکری‘ دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
انگور عسکری؛ خصوصیات کیفی؛ سالیسیلیک اسید؛ دوره انبارمانی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 814 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,133 |